© rr

Investeringen maken serviceflats in De Craene veiliger en comfortabeler

Duffel -

De gemeente Duffel investeert dit jaar 200.000 euro in residentie De Craene in de Boomgaardstraat. In deze residentie kan je een serviceflat huren.

Voor de veiligheid laat de gemeente er overal extra branddetectoren plaatsen (20.000 euro). Er komt een nieuw, modern oproepsysteem met spraakverbinding naar de verpleging van het woonzorgcentrum (30.000 euro). De gemeente zal jaarlijks het sanitair in verschillende flats vernieuwen (12.000 euro/per jaar). Er komt een zonnewering per individuele flat (60.000 euro), de algemene lift wordt gerenoveerd (40.000 euro) en er is ook in een nieuwe algemene fietsenstalling voorzien (20.000 euro).

Lokaal bestuur Duffel heeft bovendien voor De Craene de erkenning aangevraagd als ‘Groep van Assistentiewoningen’ bij het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse gemeenschap. Zo biedt de gemeente de garantie aan de bewoners dat De Craene voldoet aan alle strenge, Vlaamse regels.

“De geplande investeringen dragen bij aan de veiligheid en het comfort van de bewoners van residentie De Craene”, zegt schepen van Zorg Luc Van Houtven (CD&V). “Zorg voor onze ouderen staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom ben ik heel blij met deze moderne investeringen én deze belangrijke erkenningsaanvraag bij Vlaanderen.”  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio