Ook op deze parking aan de E34 in Vosselaar sloegen de ladingdieven toe. 

Ook op deze parking aan de E34 in Vosselaar sloegen de ladingdieven toe. © MU

Roemeense ladingdieven veroordeeld tot vier jaar cel

Gierle, Vosselaar, Mol

Zes Roemenen die zich in 2021 schuldig maakten aan ladingdiefstallen uit vrachtwagens aan snelwegparkings in Gierle (Lille), Vosselaar en Mol-Postel, zijn veroordeeld tot effectieve celstraffen van twee jaar tot vier jaar.  

Het gerecht kwam enkele maanden geleden een Roemeense dievenbende op het spoor die op snelwegparkings in Gierle, Vosselaar, Mol-Postel, en ook nog op andere locaties in België, de zeilen van vrachtwagens opensneed. Het ging in totaal om 23 geslaagde diefstallen en 16 diefstalpogingen. De daders sloegen vooral toe wanneer de chauffeurs lagen te slapen. Ze plaatsten zelfs TikTok-filmpjes van de diefstallen en namen ook foto’s.

Via beelden van bewakingscamera’s konden de speurders de daders in beeld brengen. Ook de oproepnummers van de beklaagden toonden aan dat ze aanwezig waren op de plaats van de ladingdiefstallen. De hele bende bestond volgens het parket uit twaalf leden. Zes Roemeense mannen, voornamelijk twintigers, zijn veroordeeld tot effectieve celstraffen van twee jaar, 42 maanden, drie jaar en vier jaar. Voor een van de veroordeelde personen vorderde de rechtbank de onmiddellijke aanhouding. (bvdl)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio