In deze houten schuur aan de Goordijkstraat in Merksplas kwam het drugslabo vorig jaar aan het licht. 

In deze houten schuur aan de Goordijkstraat in Merksplas kwam het drugslabo vorig jaar aan het licht. © FGP Antwerpen

Veertiger moet vijf jaar cel in voor uitbating drugslabo’s

Merksplas, Oud-Turnhout -

De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde Hans P. (46) uit Oud-Turnhout tot een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar. Zowel in een schuur aan een villa in de Goordijkstraat in Merksplas als in oude paardenboxen op zijn manege in Oud-Turnhout werkte hij mee aan de productie van synthetische drugs zoals crystal meth.

In een houten schuur op een domein met een villa in de Goordijkstraat in Merksplas ontmantelde de federale politie op 24 juni vorig jaar een labo voor de aanmaak van synthetische drugs. De speurders ontdekten daar een actief lab dat vooral was ingericht voor de productie van crystal meth. Dat is een sterk verslavende en gevaarlijke drug die meestal verkocht wordt als kristallen of poeder.

Hans P. (46) uit Oud-Turnhout was de huurder van de woning in Merksplas en gaf zichzelf aan bij de politie. De speurders ontdekten op 28 juni 2021 ook sporen van synthetische drugs in een enkele oude paardenboxen van de manege van P. op De Laks in Oud-Turnhout.

De veertiger beweerde dat daar alleen materialen werden opgeslagen maar volgens de rechter werden daar ook verdovende middelen geproduceerd. “Er werden sporen van synthetische drugs aangetroffen en ook de herkenbare geur ervan waargenomen”, schetsten de rechters in hun vonnis. “Er stond ook een inox ketel die de geur van synthetische drugs verspreidde.”

De rechtbank heeft Hans P. veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar. Het parket had twee weken geleden nog een celstraf van zes jaar gevorderd. Een bedrag van 60.000 euro werd ook verbeurd verklaard. De man beweerde dat hij zijn medewerking verleende aan het drugslabo nadat hij op 19 september 2018 het slachtoffer was geworden van een home invasion en toen werd bedreigd. (bvdl)

In de schuur stonden allerlei materialen voor de productie van amfetamines. 

In de schuur stonden allerlei materialen voor de productie van amfetamines. © FGP Antwerpen

 

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio