Diane Peeters en Pol maken zich op voor de wandeling ‘Met Juf Pol op pad’ 

Diane Peeters en Pol maken zich op voor de wandeling ‘Met Juf Pol op pad’ © AF

Gedichten spotten in het bos met Juf Pol

Dessel -

Naar aanleiding van de Week van de Poëzie neemt Juf Pol jong en oud zondagochtend mee op een geleide wandeling langs haar bosgedichten. Tussen Sas 4 en Sas 5 kunnen aandachtige speurders tal van gedichtjes spotten in de bomen.

Annelies Frederickx

Juf Pol is er klaar voor! Om de Week van de Poëzie extra in de verf te zetten, neemt ze zondagmorgen iedereen die wil mee langs haar bosgedichten. “We wandelen langs meer dan dertig schrijfseltjes, die subtiel hun weg in de natuur hebben gevonden”, legt Diane Peeters uit. “De voorbije twee maanden werden wel heel veel gedichten vernietigd, wellicht door vandalen, maar ik hing net twintig nieuwe bordjes in de bomen. Er valt dus heel wat nieuws te ontdekken op de geleide wandeling.”

De schrijfseltjes van Juf Pol hangen verstopt in het bos 

De schrijfseltjes van Juf Pol hangen verstopt in het bos © AF

Wie geen zin heeft om in groep te wandelen of zondagochtend geen tijd heeft, kan op eigen houtje het bos intrekken. “De gedichtenwandeling heeft geen officieel startpunt, maar je kan best vertrekken aan Bar Sas, waar een groot gedicht te lezen valt”, geeft Diane Peeters nog mee. “Wie een traject volgt langs de wandelknooppunten 81, 8, 7, 4, 5, 6 en 80 kan heel wat schrijfseltjes spotten. In totaal hangen meer dan zeventig gedichten in de bomen en wie zoekt, die vindt! Daarom is de wandeling leuk voor jong en oud. Ik schrijf niet bewust voor kinderen, maar zij vinden het zoeken leuk. Mijn schrijfseltjes zijn vaak quotes of levenswijsheden, die de volwassenen aan het denken zetten.”

De wandeling ‘Met Juf Pol op pad’ start zondag om 9u en kost 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Inschrijven is verplicht.

www.polsplek.be/evenementen

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio