Afscheid van Jan Zagers. 

Afscheid van Jan Zagers. © Jan Brys

Brasschaat neemt afscheid van “Janneke” Zagers

Brasschaat -

In de aula van Uitvaart De Meyer werd donderdagochtend afscheid genomen van Jan Zagers. Via livestream konden vrienden en kennissen de dienst ook thuis volgen.

Jan Zagers overleed op 19 januari op 90-jarige leeftijd in het Woonzorg Amandina in Gooreind. Hij verbleef daar ongeveer acht maanden.

“Janneke” Zagers heeft er een mooie rit van 90 jaar opzitten, zo kregen de mensen te horen. Verschillende kleinkinderen kwamen een woordje spreken en uit alle getuigenissen bleek dat Jan Zagers een bijzonder warmhartig man was. Voor velen was hij de held van Brasschaat, een familieman met een groot hart. Van zijn 14de tot zijn 32ste was hij wielrenner. Hij ging vaak met de fiets naar de startplaats om dan na de wedstrijd van daar terug naar huis te fietsen.

Jan Zagers.

Jan Zagers. © RR

Hugo en Wim De Meyer, twee verwoede fietsers uit Brasschaat, kregen de smaak te pakken via Jan Zagers. “Jan was bijzonder sociaal. Wij zijn altijd bij Fietsen Jan Zagers blijven gaan voor ons materiaal”, zegt Wim.

Wim en Hugo De Meyer.

Wim en Hugo De Meyer. © Jan Brys

Die hulpvaardigheid klonk ook uit de getuigenissen. “Jan pompte vaak lekke banden op van kinderen die op weg waren naar school. Hij had voor alles het juiste materiaal, ook al was het in zijn winkel soms een echte chaos. Die winkel bestaat nu 60 jaar.

Maar voor alles werd Jan Zagers omschreven als een familieman. “Iedereen was welkom bij hem. Het was er vaak de zoeten inval. Voor de kleinkinderen was er altijd snoep in huis. Jan was het gelukkigst als er veel volk in huis was. Een bordje met eten was vlug bijgezet. Iedereen wist de weg naar de koelkast. Tijdens zijn acht maanden durend verblijf in Amandina ging er dan ook geen dag voorbij zonder dat Jan bezoek kreeg. Na zijn pensioen ging hij graag met de hele Zagers-clan op reis. Busreizen was vaak voor meer dan de helft gevuld met “Zagersen”. Jan Zagers had zeven kinderen. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio