De concerten vinden plaats op het gewezen balkon van cinemazaal Tokio en Artis op het Zuid. ©  Bernaerts

Veilinghuis Bernaerts start jazzconcerten in oude cinemazaal

Antwerpen -

Veilinghuis Bernaerts begint op 3 maart in de Verlatstraat 20 met maandelijkse jazzconcerten. “De cinemazaal zal omgetoverd worden tot een sfeervolle club”, belooft Peter Bernaerts.

Enkele seizoenen geleden begon veilinghuis Bernaerts al met zondagse matineeconcerten klassieke muziek, die aansloten op de kijkdagen van veilingen. Intussen vonden 27 kamerconcerten plaats. Vanaf maart komen daar maandelijks ook jazzconcerten bij. Die vinden ’s avonds plaats in de week.

“We zetten het podium in het midden van de zaal met tafeltjes errond en gedempt sfeerlicht en drankjes erop”, zegt Peter Bernaerts van het veilinghuis “De cinemazaal uit het interbellum waarin we veilen, heeft alles om als sfeervolle jazzclub dienst te doen. Met het initiatief helpen we ook de muzieksector die door corona zwaar getroffen werd.”

Voor de programmatie zorgt Nicolas Rombouts, bassist bij Dez Mona en tal van andere muziekprojecten. De jazzreeks begint op 3 maart met een concert van saxofonist Steven Delannoy en pianist Nicola Andrioli. Op 6 april staat een optreden gepland van Aki Quartet met als gast rietblazer Joachim Badenhorst. Eve Beuvens geeft op 12 mei een pianorecital en op 16 juni begeleidt pianist Ewout Pierreux zangeres Tutu Puoane. (fh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER