© Robin Fasseur

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Als fietskoerier krijg je in het centrum van Antwerpen niet zo veel fooi”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Floortje Maurice (18).

Elien Van Wynsberghe

“Ik zit in mijn eerste jaar grafische en digitale media aan de AP Hogeschool. Ik woon in Oelegem maar zit op kot in Antwerpen. Ondertussen heb ik mijn eerste opdrachten ingediend en moet ik enkel nog een presentatie geven. Punten heb ik nog niet gekregen. Ik kan niet goed inschatten hoe ik het gedaan heb. Het is toch best spannend allemaal.”

“Later zou ik graag in de publicatiesector willen werken. Affiches en magazines ontwerpen. Misschien als zelfstandige, maar zo ver zijn we nog lang niet.”

“Of ik het gevoel heb dat ik door corona veel van het studentenleven mis? Eigenlijk niet. Ik volleybal en train verschillende keren per week. Daarnaast heb ik ook een studentenjob. Twee keer per week werk ik als fietskoerier voor Takeaway. Nu is dat wel zwaar omdat het zo koud is en omdat het vaak regent. Maar in de zomer zal dat wel meevallen. Ik rijd met een elektrische fiets. Gelukkig. Ik probeer zo voorzichtig mogelijk te rijden want ik wil geen ongelukken. Het is niet zo dat ze ons vragen om een bepaald aantal bestellingen per avond af te werken, maar ze willen wel dat je een goed tempo aanhoudt.”

“De meeste mensen zijn wel vriendelijk als je voor hun deur staat. Al hoor ik van anderen dat dat niet altijd het geval is. Ik heb er tot nu toe geluk mee gehad denk ik. Het liefst ga ik leveren in Borgerhout of in Deurne. Daar is het wat rustiger fietsen en je krijgt er ook meer fooi. In het centrum van Antwerpen geven mensen niet zo heel veel fooi.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio