Cryptospeler Joy Van Craen: “Ik geloof in een opmars en stabilisatie”

Joy Van Craen is een 32-jarige vastgoedinvesteerder uit Antwerpen. Sinds 2019 investeert hij ook in cryptomunten. Maar na een diepe duik bungelt de bitcoin nu al een paar dagen onder de grens van 40.000 Amerikaanse dollar. Door de daling van de bekendste cryptomunt ter wereld hebben ook alle andere digitale valuta klappen gekregen. Wat nu?

“Ik heb een basisbedrag geïnvesteerd in bepaalde cryptomunten en daar bouw ik op verder”, zegt Van Craen. “Elke maand koop ik op automatische piloot voor kleine bedragen cryptomunten aan. Bijvoorbeeld: 100 euro per maand in ethereum. Als de markt fluctueert zoals vandaag, dan ben ik veeleer blij, want ik koop voor 100 euro meer ethereum dan wanneer de markt piekt. Ik ben een langetermijninvesteerder en ik geloof sterk in de blockchaintechnologie en de adaptie daarvan. Door de komende regularisatie in veel landen zal de cryptomarkt een tijd erg volatiel blijven. Maar als we eenmaal daardoor zijn, geloof ik in een opmars en stabilisatie van munten als de bitcoin, ethereum, solana of avalanche.”

“Mijn favoriete asset blijft wel vastgoed vanwege de stabiele markt in België, de tastbaarheid, de woonbehoefte en de schaarste. Bovendien is vastgoed voor mij de meest pure en fijne vorm van investeren. Als je cashflow genereert uit huurinkomsten, dan kun je opnieuw kleine bedragen investeren in cryptomunten of aandelen, en genieten van het rente-op-rente-effect. Die strategie zorgt ervoor dat ik de markt niet probeer te timen, maar de factor tijd gebruik in de markt. Rente op rente met als factor tijd lijkt mij een verstandige strategie voor wie jong is en geen grote risico’s wil nemen. Slaap is ook nog belangrijk.”

LEES OOK. Bitcoin en andere digitale valuta zitten in diep dal, maar cryptospelers maken zich weinig zorgen: “Kwestie van ups en downs”

(grvr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio