Stadsfeestzaal zes maanden in steigers, maar winkels blijven open

De Stadsfeestzaal op de Meir wordt zes maanden lang verstopt achter een muur van stellingen. Zowel de gevel, als de schouwen en het dak worden gerenoveerd. De Stadsfeestzaal blijft tijdens de werkzaamheden wel toegankelijk voor klanten.

Rebecca Van Remoortere

De werken aan de Stadsfeestzaal starten binnen veertien dagen, maar de stellingen worden nu al opgetrokken. Die timing is niet toevallig gekozen. “We hebben gewacht tot de drukke periode van het eindejaar en de soldenperiode gepasseerd waren, maar de werken waren wel al een ruime tijd gepland”, zegt manager van de Stadsfeestzaal Hans D’Hondt.

Eerst worden de schouwen van het gebouw gerenoveerd, daarna wordt het dak aangepakt en voor een deel geïsoleerd en vernieuwd en als laatste is het aan de tachtig meter brede gevel. De firma Renotec neemt de werken op zich. De timing van de werken wordt geschat op zes maanden.

Om een deel van de kosten van de renovatie te dekken, deelde de Vlaamse Overheid een premie uit van 100.000 euro. “De Stadsfeestzaal is een monumentaal gebouw. We moeten voorzichtig te werk gaan om alle authentieke elementen te behouden. We zijn onderhevig aan de wetmatigheden van Monumentenzorg en alles moet blijven zoals het is. We geven het gebouw door de renovaties wel nog meer cachet”, aldus D’Hondt.

Tijdens de werken blijven alle winkels in de Stadsfeestzaal bereikbaar voor klanten. “Voor de stelling komt een groot doek waarop we reclame gaan afbeelden. We blijven een gebouw in een van de belangrijkste winkelstraten van België dus dat is goed voor de commerciële passage.”

Na zes maanden moeten de stellingen weer naar beneden gehaald worden en moet alles klaar zijn. Er worden ondertussen ook nog plannen gemaakt aan het interieur van de Stadsfeestzaal. “Maar daar kunnen we voorlopig nog geen details over kwijt”, zegt D’Hondt.

 Jan Van der Perre

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio