Essen verdeelt één gratis zelftest voor kinderen uit kansarme gezinnen.  

Essen verdeelt één gratis zelftest voor kinderen uit kansarme gezinnen.  © RR

Eén gratis zelftest per week voor kinderen uit kwetsbare gezinnen

Essen -

Nu de coronamaatregelen voor de scholen zijn versoepeld, wordt het testen van kinderen belangrijker. Omdat dit zeker voor kwetsbare gezinnen een redelijke hap uit het budget betekent, komt de gemeente tegemoet met gratis zelftests vanaf eind januari.

“We hebben vandaag duizend tests aangekocht voor de kwetsbare kinderen in Essen”, bevestigt Brigitte Van Aert, voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (CD&V).

“Zo kunnen de kinderen op een veilige manier naar school en hun hobby’s en activiteiten uitoefenen. We zijn vandaag nog in overleg om de gratis zelftests ook via de Essense scholen te verdelen.”

De gratis zelftests kwetsbare gezinnen de kans geven om zelf te kiezen of ze hun kinderen willen testen en de financiële barrière verkleinen. Daarom voorziet Essen vanaf eind januari gratis zelftests voor Essense kinderen uit kwetsbare gezinnen.

Voor elk kind uit een kwetsbaar gezin kunnen de ouders gratis één test per week afhalen bij ’t Kabaske of de sociale dienst op het gemeentehuis. Ouders krijgen dan meteen tests mee voor vier weken. (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio