© RR

Aantal woninginbraken blijft dalen

Geel, Laakdal, Meerhout -

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout stelde vorig jaar 66 woninginbraken vast en 32 inbraakpogingen. Daarmee wordt de dalende lijn van de voorbije jaren verder getrokken.

Met in totaal 98 inbraken of pogingen noteert de politiezone het laagste cijfer van de voorbije twintig jaar. In 2014 waren het er nog 323, daarna kwam er elk jaar een daling. “In 2020 zagen we duidelijk dat de coronamaatregelen een positieve invloed hadden op de inbraakcijfers”, zegt korpschef Dirk Van Aerschot. “Ook de eerste vier maanden van 2021 waren er nog strenge coronamaatregelen en werden er heel weinig inbraken geregistreerd. In Laakdal is het aantal woninginbraken vorig jaar meer dan gehalveerd. In Geel gaat het om een lichte daling, terwijl we in Meerhout vier inbraken meer noteerden.” In twee op de drie gevallen geraakten de inbrekers binnen in de woning.

De meeste aangiftes voor inbraken kwamen binnen in de maanden juli, november en december. “Twee derde van alle feiten gebeurde tussen 8 en 20u met een piek tussen 10 en 12u en 18 en 20u. 78 procent van de inbraken werd tijdens de week gepleegd. Donderdag blijkt een populaire dag voor inbrekers. De buit bestond het voorbije jaar voornamelijk uit juwelen, cash geld en multimedia”, aldus Dirk Van Aerschot. De politiezone roept de inwoners op om meteen een melding te doen wanneer je iets verdacht ziet of hoort. (ram)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio