©  BFM

Vijftiger komt om bij brand in appartement in Mechelen

Mechelen -

Een man van vijftig is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een brand in een appartement in het centrum van Mechelen. De brand in de flat in de Bleekstraat was snel onder controle, maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten.

LEES OOK. Buren aangedaan na dode (50) bij brand in Mechelen: “Heel tragisch, zonder Luigi was het hier misschien nog erger afgelopen”

De oproep voor de brand in residentie Zandpoort liep om iets voor 1u binnen bij de hulpdiensten. Brandweer, medische diensten en politie waren snel ter plaatse. “Het ging om een korte, maar hevige brand”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Het vuur in het appartement op de benedenverdieping was snel onder controle. Het slachtoffer dat er woonde, een man van vijftig, kon niet worden gered. De brandweer trof de man aan in de woonkamer van het appartement.

Door de rookontwikkeling moest de brandweer een gedeelte van het gebouw ventileren. De bewoners die dat wilden, werden door de brandweer geëvacueerd, maar omdat er geen gevaar was en de pompiers het vuur snel onder controle hadden, bleven de meeste mensen in hun appartement. Rond 3u mochten alle bewoners opnieuw naar hun flat.

Eens de brand geblust was, werd het raam van het getroffen appartement dichtgetimmerd. Het labo kwam ter plaatse voor onderzoek. “De oorzaak is nog niet bekend, maar de eerste vaststellingen wijzen er op dat het om een accidentele brand gaat”, legt Dirk Van de Sande uit.

 

 ©  svds

Eerder al brand

Het is niet de eerste keer dat er een brand woedt in residentie Zandpoort. In de zomer van 2020 was er een zware brand in een appartement op de achtste verdieping. Na die brand werden de brandalarmen en afzuiginstallatie extra op punt gezet in het gebouw. “Alles heeft goed gewerkt, daardoor is de schade in de gemeenschappelijke delen van het gebouw beperkt gebleven”, zegt Theo Kennis, voorzitter van de raad van mede-eigendom. “In de appartementen boven de uitgebrande flat is er wel nog wat geurhinder.”

(svds, svh)

 

 ©  BFM

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio