Drugscontroles voor schooltijd

Neteland

Ploegen van de lokale politie Neteland hebben woensdagochtend, bij het begin van de schooltijd, drugscontroles gehouden op overlasthotspots in de vijf gemeenten van de politiezone.

“Drie meerderjarigen werden betrapt met een gebruikershoeveelheid cannabis, twee van hen in het stadspark en één op het Kerkplein in Herentals”, weet waarnemend korpschef Dirk Van Peer. “Tegen hen werd proces-verbaal voor drugsgebruik opgesteld en ze krijgen een opvolgingstraject aangeboden om hun verslaving aan te pakken. De drugs werden in beslag genomen.”

Verder werd er gecontroleerd aan het skatepark in Olen, aan het skatepark en in de Dreef in Vorselaar, aan het skateterrein in Grobbendonk en in Herenthout aan het skatepark, het speelpleintje van de Liefkenshoek en aan de Torekesschool. Er werden in totaal vijftien personen gefouilleerd, één voertuig doorzocht en twee bromfietsen gecontroleerd.

“De actie komt er na klachten over drugsgebruik op plaatsen die bekend zijn voor overlast en waar jongeren samenkomen voor aanvang van de school. De politie wil op die manier vermijden dat jongeren ongewild in contact komen met drugs”, weet Van Peer. De politie plant in de toekomst nog meer controles op overlasthotspots.   

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners