© BELGA

Tibo Persyn is al de derde speler die Westerlo bij Club Brugge gaat halen: “We volgen hem al enkele maanden”

Eerder haalde Westerlo al Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus weg bij Club, gisteren ging de leider in 1B opnieuw shoppen in Brugge. De Kemphanen legden Tibo Persyn (19) vast tot het einde van het seizoen. “Het was Thomas Van den Keybus die me een berichtje had gestuurd: of ik geen zin had om samen kampioen te spelen. Een aanbod dat ik niet kon laten liggen.”

bdh

Bij Club Brugge zat de jeugd­international op een dood spoor. De rechterflankspeler werd er in het begin van het ­seizoen op huur­basis overgenomen van ­Inter en kwam amper in twee competitieduels in actie. “Ik had de indruk dat ik ook onder de nieuwe trainer niet meteen op speelkansen moest rekenen”, ­aldus Persyn. “Westerlo doet het uitstekend in 1B en van zodra ik lucht kreeg van de interesse, ben ik de ploeg beginnen volgen. Ik zag de wedstrijd van dinsdagavond tegen RWDM (0-2-zege, red.) op tv. Ook in die wedstrijd gaf Westerlo een sterke indruk.”

Woensdag werd de transfer ­afgerond, vandaag traint Persyn voor de eerste keer mee. Hij zal in het Kuipje met rugnummer 77 spelen. “Omdat nummer 7 niet meer beschikbaar was. Ik verhuis ook naar Geel. Of ik in de selectie zit voor de topper tegen Waasland-Beveren? Ik ben er klaar voor als de coach me selecteert. Ik ben een aanvallende rechterflankspeler, maar kan ook als rechtsback uit de voeten. Bij ­Inter heb ik geleerd om in een 3-5-2-systeem als wingback ­verdedigend te ­denken.”

Opportuniteit

Hasan Cetinkaya was in zijn nopjes. “We volgen Tibo al ­enkele maanden en huren hem tot het einde van het seizoen”, zei de vicevoorzitter van Westerlo. “Daarna zullen we dus met ­Inter moeten praten. Tibo was een opportuniteit voor ons: 19 jaar, veel talent en goeie skills. Een speler met veel potentieel. We hebben ook gemerkt dat we na de langdurige blessure van Tuur Dierckx in ­bepaalde ­wedstrijden krap zaten in ­aan­vallende flankspelers. Ik ga ­ervan uit dat ons huiswerk nu klaar is voor deze winter.”

Inmiddels is er ook een datum voor de inhaalwedstrijd tegen ­Deinze. De partij tegen de ploeg van Wim De Decker wordt ­afgewerkt op woensdag 9 februari (18.45u).

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio