Dichters en Marian Van Laken (rechts) stellen de wedstrijd voor. 

Dichters en Marian Van Laken (rechts) stellen de wedstrijd voor. © Erik Van Eycken

Wedstrijdje poëzie? Raad wie het gedicht schreef

Bonheiden -

Naar aanleiding van de Poëzieweek die momenteel loopt, organiseren de bibliotheek van Bonheiden en Dichters2820 een wedstrijd. Om en rond de bib en het Morrensplein hangen gedichten. Je moet zelf raden wie de dichter is.

Erik Van Eycken

Om Dichters2820 bekender te maken, organiseert het dichterscollectief samen met de bibliotheek een originele wedstrijd. Aan de bib en verdeeld over het Jacques Morrensplein hangen verschillende gedichten van de hand van de poëten van Dichters2820. “De gedichten zijn versierd met een originele afbeelding op de achtergrond en de naam van de dichter ontbreekt telkens”, zegt André Baeck van Dichters2820. Het centrale thema dit jaar is ‘Natuur’.

Zowel de dichters als Marian Van Laken van de Bonheidense bib willen met het initiatief de Bonheidense dichters bekender maken en meer inwoners naar de bib lokken. “Bovendien combineren we beweging met poëzie”, zegt bibliothecaris Marian Van Laken. Deelnemers kunnen in de bib een wedstrijdblad verkrijgen. “De uitdaging bestaat erin om het gedicht te verbinden met de juiste dichter. We weten dat het geen evidente opdracht is, maar mits wat opzoekingswerk denk ik wel dat het moet lukken”, meent Baeck.

De sprekende doosjes, de Talking Tiles.

De sprekende doosjes, de Talking Tiles. © Erik Van Eycken

Sprekende doosjes

Beide partners introduceren meteen een leuk gadget, de Talking Tile. “Het is een klein zeshoekig voorwerp in tegelvorm en heeft een capaciteit van 80 seconden om een vooraf opgenomen geluidsfragment mee weer te geven. Voor de Poëzieweek hebben we twee tegels waarop een gedicht is ingelezen. Bij het indrukken ervan wordt het voorgelezen”, verduidelijkt Baeck. De Talking Tiles zullen in de bib geplaatst worden. Deelnemers maken kans op enkele leuke prijzen waar vooral liefhebbers van poëzie tevreden mee zullen zijn. (evb)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio