©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Corona duwt zelfs spaarzaam Lierse K. in het rood, voorzitter past bij

Corona heeft de portemonnee van de clubs uit 1B ferm geteisterd. Velen onder hen gaan stevig in het rood en zelfs het spaarzame Lierse kon geen positieve cijfers voorleggen. Dat blijkt uit de jaarrekening die de club recent neerlegde. De Pallieters sloten af met een verlies van 911.000 euro.

Kurt Guldentops

Grote boosdoener voor Lierse was corona. De club speelde nagenoeg een heel seizoen noodgedwongen in een leeg stadion en miste zo een groot deel van zijn gebudgetteerde inkomsten.

“We speelden amper drie wedstrijden met publiek”, duidt CEO Yorik Torreele. “Dat zorgde voor een gigantisch inkomensverlies van ticketverkoop en catering. Bovendien zorgde corona ook voor extra kosten, goed voor zowat 100.000 euro. Denk onder meer maar aan de veelvuldige tests voor spelers en sportieve staf en preventiemateriaal. Het is ook in die zin dat we ons financieel rapport moeten analyseren.”

Rode cijfers in 1B

Lierse doet het alvast opmerkelijk beter dan zijn reeksgenoten. Lommel (7,8 miljoen), Westerlo (7,2 miljoen), Waasland-Beveren (3,6 miljoen) en Deinze (3,6 miljoen) lieten fel rodere verliescijfers optekenen. Zelfs de promovendi Union en Seraing gingen veel sterker in het rood. De Brusselse club dook 8,9 miljoen euro negatief.

“Voor ons blijft het de uitdaging om break-even te draaien en ik ben er ook van overtuigd dat we daar zullen in slagen. Van zodra we terug een volledig normaal voetbaljaar draaien, moet Lierse zelfs in staat zijn om winst te maken. De volgende jaarrekening verwacht ik al een merkelijke verbetering. Zo ging het sponsorbudget naar omhoog en konden we opnieuw meer mensen in ons stadion ontvangen.”

Sterke man Luc Van Thillo past de verliezen bij. 

Sterke man Luc Van Thillo past de verliezen bij. ©  GOYVAERTS/GMAX Agency

Het is sterke man Luc Van Thillo die de verliezen bijpast, zodat de continuïteit op het Lisp verzekerd blijft. “Al moet dit een tijdelijk gegeven worden. Het is niet de bedoeling dat de voorzitter ieder seizoen de rekening doet kloppen, maar wel dat de club zelfbedruipend wordt. Dat is een gezonde basis”, besluit Torreele.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio