Tussen het kruispunt van McDonald’s en de Liersesteenweg blijft er wel nog verkeer in twee richtingen mogelijk. 

Tussen het kruispunt van McDonald’s en de Liersesteenweg blijft er wel nog verkeer in twee richtingen mogelijk. ©  Dirk Vertommen

Mechelse start online petitie tegen eenrichtingsverkeer op vesten

Mechelen -

De invoering van eenrichtingsverkeer op de vesten van Mechelen (R12) beroert de gemoederen. Een Mechelse die tegen is, begon een online petitie tegen de plannen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad voeren vanaf augustus in fases eenrichtingsverkeer in op de kleine ring van Mechelen. Alleen op het gedeelte tussen het kruispunt van McDonald’s en de Liersesteenweg zal je nog in twee richtingen over de vesten kunnen rijden.

Over de plannen is de voorbije dagen en weken op sociale media al flink gediscussieerd. Tijdens de jongste gemeenteraad afgelopen maandag voerden oppositie en meerderheid ook een pittig debat. Een voorstel van Vlaams Belang om er een referendum over te organiseren, kreeg de steun van N-VA en twee van de drie CD&V-raadsleden. Het stadsbestuur van Vld-Groen-m+ en oppositiepartijen Vooruit en PVDA stemden het voorstel weg.

LEES OOK.Eenrichtingsverkeer op vesten leidt tot pittige discussie: “Dit is inspraak op zijn Mechels”

Daags nadien begon een Mechelse een online petitie. In 24 uur tijd leverde ze bijna driehonderd handtekeningen op. “De invoering van eenrichtingsverkeer is absoluut schandalig. Het stadsbestuur neemt hiermee een beslissing die een enorme impact heeft op de inwoners zonder na te gaan of zij hiermee akkoord gaan. Zeg samen NEEN tegen dit ondemocratisch besluit”, zegt de initiatiefneemster. (svh)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio