Dit seizoen werden al 22 wedstrijden uitgesteld wegens coronabesmettingen. 

Dit seizoen werden al 22 wedstrijden uitgesteld wegens coronabesmettingen. ©  ISOPIX

Premier League stelt wedstrijden voortaan uit vanaf vier besmette spelers

De laatste maanden lijkt de voetbalwerelds steeds vaker getroffen door het coronavirus. De Engelse Premier League wil nu vanaf vier besmette spelers clubs de mogelijkheid geven om hun wedstrijd uit te stellen. Tot voor kort was het een pak lastiger voor de Engelse clubs om hun wedstrijd uit te stellen vanwege coronabesmettingen.

Jens JacobsBron: BELGA

De Engelse Premier League kreeg de voorbije weken heel wat kritiek te slikken rond zijn regelgeving voor wedstrijduitstel wegens coronagevallen. Engelse teams konden pas uitstel vragen als ze over minder dan dertien veldspelers en een doelman beschikten. Het aantal besmettingen speelde daarin geen rol. Dat lokte heel wat reacties uit bij zowel clubs als fans.

De Premier League geeft nu gehoor aan die bezorgdheden. Vanaf 5 februari kunnen de teams in de Engelse eerste klasse pas uitstel aanvragen als minstens vier spelers besmet zijn.

Dit seizoen werden er al 22 wedstrijden in de Engelse hoogste klasse uitgesteld. De vorige regelgeving werd door de ploegen zelf als onrealistisch bestempeld. Recent namen de coronabesmettingen flink af met het laagste aantal sinds begin december.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio