Schepen Annick De Ridder huldigde de werken in, samen met Stijn Van Doninck en Stefaan Bal.

Schepen Annick De Ridder huldigde de werken in, samen met Stijn Van Doninck en Stefaan Bal. ©  Stad Antwerpen

EDR Antwerp Shipyard start werken voor nieuw polyvalent kantoorgebouw

EDR Antwerp Shipyard huldigde de werken in voor een nieuw polyvalent kantoorgebouw. EDR, kort voor Engine Deck Repair, is een bedrijf dat schepen herstelt en ze aanpast. Het heeft de grootste scheepswerf van het land en is een belangrijke speler binnen de Antwerpse haven. “De bouw is de bekroning voor het vele en harde werk van EDR de afgelopen jaren”, getuigt Stefaan Bal, Facility Manager bij EDR.

LEES OOK. Grote investering in droogdokken: weer scheepsbouw in Antwerpen?

Een gebouw van twee verdiepingen hoog, met sanitaire voorzieningen, een kleedkamer, een refter en kantoorruimtes, zo zal het nieuwe complex van EDR Antwerp Shipyard eruitzien. Naast een nieuw kantoorgebouw wordt er in februari ook een nieuwe kaaimuur opgeleverd, starten er daarna ook werken aan wegen en worden droogdok 5 en enkele hijskranen gerenoveerd.

Met die investeringen, die al jaren aan de gang zijn, wil EDR de focus leggen op scheepswerfactiviteiten in de Antwerpse haven, met de ambitie om ook internationaal te gaan werken. “De vraag naar kwaliteitsvol onderhoud en reparatie van schepen in cargo havens zoals Antwerpen stijgt gestaag”, zegt CEO Stijn Van Doninck. “Managers hebben meer budget om goed onderhoud te plegen en het is voordeliger en ecologischer om in Europa te dokken dan schepen naar werven in Turkije of China te laten varen.”

“Het is belangrijk dat bedrijven als EDR blijven investeren in de toekomst om een nog betere dienstverlening aan de klanten van de haven te garanderen”, zegt Antwerps schepen voor Haven Annick De Ridder (N-VA). “Want een haven zonder droogdok is als een sportveld zonder supporters.”

Archiefbeeld droogdokken aan de Industrieweg.  

Archiefbeeld droogdokken aan de Industrieweg.  ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio