Bart Peeters geeft op 5 juni een concert op Grenspop. 

Bart Peeters geeft op 5 juni een concert op Grenspop. © vm

Eerste editie Grenspop wordt tweedaagse met drie festivals

Minderhout -

Met twee jaar vertraging door het coronavirus staat op zondag 5 juni de eerste editie van Grenspop gepland. Op het festivalterrein in het Paterspad in Minderhout (Hoogstraten) vinden een dag eerder de Glitterparty en Schlager-Ambiance plaats. Organisator Gert Snoeys hoopt op minstens 7.000 bezoekers gedurende het hele weekend.

Ronny van den Ackerveken

Voor de oorspronkelijke datum van Grenspop in mei 2020 waren al 1.500 tickets verkocht. “Na een poging vorig jaar hoop ik dat de derde keer de goede keer is”, vertelt Gert Snoeys. “Golden Earring stond twee jaar geleden op de affiche, maar door de ziekte van gitarist George Kooymans treden die niet meer op. De Kreuners en Bart Peeters hebben we wel opnieuw kunnen boeken. DJ Regi wordt de afsluiter van Grenspop. Met een vierde Vlaamse artiest zijn we nog aan het onderhandelen. In het voorprogramma spelen lokale groepen.”

“Aangezien de infrastructuur er het hele weekend staat, leek het me een goed idee om op zaterdag ook concerten te programmeren. De Glitterparty in de namiddag is gericht op kinderen. Met K3, Samson & Marie en Camille is het een sterk programma. ’s Avonds treden onder andere Willy Sommers, Bart Kaëll en De Romeo’s op tijdens Schlager-Ambiance. Ik probeer ook Snollebollekes uit Nederland erbij te krijgen, want die treden weinig op in België.”

K3 maakt deel uit van het programma van de Glitterparty.

K3 maakt deel uit van het programma van de Glitterparty. ©  rr

Doelpubliek

Met drie festivals in twee dagen tijd wil Gert Snoeys meerdere doelgroepen aanspreken. “Ik ben tevreden als er tijdens het weekend in totaal 7.000 tot 9.000 bezoekers komen opdagen. Wie al een ticket had voor Grenspop 2020 krijgt voor 10 euro drankbonnen. We verkopen geen combitickets omdat elk festival zijn eigen doelpubliek heeft. Voor Grenspop en Schlager-Ambiance werken we met een VIP-arrangement. Voor de Glitterparty kunnen kinderen een meet & greet met K3 winnen.”

“Het hele weekend rijdt er een pendelbus van Hoogstraten naar het festivalterrein. Uiteraard hopen we op mooi weer. Er komen in elk geval twee tenten met open zijkanten te staan”, aldus Gert Snoeys.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio