© Joren De Weerdt

Nieuwkomers in coalitie in Vosselaar: “Onze inwoners verdienen een fatsoenlijk bestuur”

Vosselaar -

De nieuwe coalitie in Vosselaar telt drie nieuwe schepenen die altijd in de oppositie hebben gezeteld. “We willen de komende drie jaar een prachtig verhaal maken waar onze inwoners trots op zijn”, zegt bijna-schepen Jef Michielsen (Visie op Vosselaar).

Met Visie Op Vosselaar, Vosselaar Vooruit, Vooruit en onafhankelijk raadslid Kevin Luyckx zetelt de voltallige oppositie voortaan in de nieuwe meerderheid met CD&V. Jef Michielsen (Visie op Vosselaar), Myriam Maes (Vooruit) en Kevin Luyckx krijgen een schepenpost.

Het is opvallend dat Jef Michielsen en Myriam Maes vroeger samen deel uitmaakten van sp.a, maar door onenigheid hun eigen weg gingen. Kevin Luyckx maakte ook deel uit van de liberale partij Vosselaar Vooruit, maar ging als onafhankelijke zetelen. Toch kan iedereen weer door dezelfde deur. “We hadden in het verleden een verschil in visie gehad, maar de plooien zijn gladgestreken. Dat is ook in het belang van de inwoners van Vosselaar”, zegt Jef Michielsen (51). “We willen de komende drie jaar een prachtig verhaal maken waar onze inwoners trots op zijn. We zijn zeker nog niet bezig met de vorming van een groot kartel. En wanneer dit lukt, zeg ik niet neen tegen een vervolg.” Jef Michielsen vraagt een bijsturing van het vorig jaar ingevoerde mobiliteitsplan. “De veiligheid in de schoolomgevingen moet centraal staan. De handelaars in het centrum moeten ook weer bereikbaar zijn”, zegt hij.

© Joren De Weerdt

Ook Myriam Maes (61) krijgt een schepenfunctie met vooral sociale thema’s. “Daar heb ik niet lang over moeten nadenken. Onze 11.500 inwoners verdienen een fatsoenlijk bestuur. Ik ben echt bereid om er iets van te maken”, vertelt Myriam Maes. “Ik had al gemerkt dat er in de meerderheid tussen CD&V en N-VA geen cohesie was. Ik schrok er niet van dat het is spaak gelopen.”

© Joren De Weerdt

Sophie Havermans (37) is met haar partij Vosselaar Vooruit een nieuwkomer in de coalitie, maar toch bedankte ze voor een schepenpost. “Ik ben deze legislatuur nieuw in de politiek gekomen en heb met twee jonge kinderen al een heel druk leven”, zegt Sophie Havermans. “Maar ik blijf zeker betrokken bij het beleid.” (bvdl)  

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio