Er komen twee nieuwe hoofdstukken in het Laakdalse voetbalverhaal. 

Er komen twee nieuwe hoofdstukken in het Laakdalse voetbalverhaal. © Tom Palmaers

‘Laakdal United’ verenigt alle Laakdalse U17-spelers en de gemeente legt een kunstgrasveld aan

Laakdal -

Onder de noemer ‘Laakdal United’ zullen alle U17-spelers van de drie grote voetbalclubs in één team worden ondergebracht en de gemeentelijke sportdienst werkt aan een plan om een kunstgrasveld aan te leggen bij FC Netezonen in Eindhout.

Annelies Frederickx

Het gemeentebestuur van Laakdal stelde een tijdje geleden een coördinator aan om gesprekken aan te gaan met FC Netezonen, VV Laakdal en Excelsior Vorst. De bedoeling was de kwaliteit en de samenwerking van hun jeugdploegen te bevorderen. Via een participatietraject kozen de clubs ervoor om te starten met ‘Laakdal United’, één ploeg met alle Laakdalse U17-spelers.

“Wij zijn als gemeentebestuur alvast heel opgetogen met dit partnership”, laat schepen van Sport Benny Smets (PROLaakdal) weten. “We willen hen ondersteunen door een Laakdalse voetbaloutfit te financieren. Een fusie van de voetbalclubs blijkt nog te complex te zijn en sleurt een gevoelige voetbalgeschiedenis mee. We zijn ervan overtuigd, dat een Laakdalse voetbalsamenwerking alleen slaagt als ze vanuit de voetbalclubs zelf ontkiemt en stap voor stap groeit.”

Het nieuwe kunstgrasveld van FC Netezonen zal ter beschikking staan van alle inwoners.

Het nieuwe kunstgrasveld van FC Netezonen zal ter beschikking staan van alle inwoners. © Annelies Frederickx

Ondertussen werkt de gemeentelijke sportdienst aan een plan om een kunstgrasveld te laten aanleggen voor ruimere activiteiten. “Het kunstgrasveld zal aangelegd worden op een terrein van FC Netezonen aan de Kapelleberg in Eindhout”, legt burgemeester Tine Gielis (CD&V) uit. “In overleg met de club wordt het veld ook buiten de cluburen opengesteld voor iedereen. Zo kunnen andere verenigingen of occasionele sporters eens komen proeven van het spelen en sporten op kunstgras.”

“Wij vinden het belangrijk, dat elke sportvereniging over de nodige accommodatie beschikt”, gaat Benny Smets verder. “FC Netezonen Eindhout telt 250 spelende leden, maar moet het stellen met één oefenterrein en één hoofdspeelveld en hierdoor moeten zij geregeld uitwijken. Na een grondige analyse blijkt een kunstgrasveld het enige antwoord op alle verzuchtingen. De investeringskost wordt geraamd op 500.000 euro, wat prijzig is, maar als we die kost afwegen met de voordelen dan is deze keuze de beste oplossing.”

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio