Het Tirolerhof krijgt een centrumleider. 

Het Tirolerhof krijgt een centrumleider. © Filip Spoelders

Borsbeek werft aan: “Noodzakelijk, het doet financieel pijn”

Borsbeek -

De invoering van enkele nieuwe functies en het opwaarderen van een aantal jobs zullen de Borsbeekse personeelskosten meer dan waarschijnlijk doen stijgen. “We moeten niet flauw doen, dat doet pijn. Maar volgens ons organigram zouden we eigenlijk nog meer functies moeten invullen”, zegt schepen van Personeel Ken Casier (N-VA).

Filip Spoelders

Afgelopen weekend liet burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) optekenen dat zijn gemeente financieel stilaan op haar grenzen botst en dat een fusie een reële piste is. Toch blijft de gemeente in zijn personeelsbeleid investeren.

Minimum

Raadslid Lucienne Bogaerts (Vlaams Belang) stelt de logische vraag of Borsbeek dit alles nog wel kan betalen. “Ja, maar het doet pijn. Daar moeten we niet flauw over doen”, antwoordt Casier. “Volgens ons organigram zouden we nog meer functies moeten invullen, maar dit is het strikte minimum van wat binnen onze financiële mogelijkheden ligt.”

Centrumleider

Borsbeek gaat onder andere op zoek naar een voltijdse centrumleider voor de nieuwe welzijnscampus in het Tirolerhof. Er moet een teamcoach plus een administratieve ondersteuning komen voor de maatschappelijke assistenten zodat zij die helemaal op hun cliënten kunnen focussen. De technische of uitvoerende dienst mag op twee extra werklieden rekenen.

LEES OOK. Gaat Borsbeek samen met Antwerpen of met een andere buurgemeente?

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio