© Joren De Weerdt

Burgemeester na politieke aardverschuiving in Vosselaar: “Dit was geen actie tegen N-VA, wel vóór onze gemeente”

Vosselaar -

Burgemeester Gilles Bultinck (CD&V) kan in de nieuwe coalitie net als zijn partijgenote en schepen Inge Van Goubergen op post blijven. “Dit was geen actie tegen N-VA, wel een actie voor Vosselaar”, zegt Bultinck.

Bart Van den Langenbergh

LEES OOK. Politieke aardverschuiving in Vosselaar: CD&V dumpt N-VA en gaat in zee met voltallige oppositie

De burgemeester zal met CD&V voortaan aan het hoofd staan van een coalitie met alle huidige oppositiepartijen. “Met velen van hen hebben we al een hele historie, maar er is altijd veel respect geweest tegenover elkaar”, legt Gilles Bultinck (32) uit. “Er zijn meningsverschillen geweest, maar die zijn niet blijven hangen. De gesprekken voor de nieuwe meerderheid zijn ook uitzonderlijk vlot verlopen.”

“Lokale politiek is proberen om een consensus te bereiken”, gaat Bultinck verder. “Met N-VA was die consensus moeilijker haalbaar. Die partij begon zich te veel te mengen met de administratie van de gemeente. Daarin hadden we een verschillende visie. Maar deze wissel was geen actie tegen N-VA, eerder een initiatief voor Vosselaar.”

LEES OOK. Opzijgeschoven N-VA-schepen over nieuwe meerderheid in Vosselaar: “Ik had nog zoveel willen verwezenlijken”

De burgemeester voerde vorig jaar nog een omstreden mobiliteitsplan in Vosselaar mee in. De oppositiepartijen hadden de voorbije maanden felle kritiek bij bepaalde aspecten van dat plan en maken vanaf nu mee het beleid. Een bijsturing van dat plan dringt zich op.

“We hebben altijd gesteld dat het mobiliteitsplan een proefopstelling was. We gaan dit plan zeker herbekijken en de pijnpunten eruithalen”, aldus Bultinck. “Verder willen we werk maken van de restauratie van de oude pastorie Het Hof en van een nieuwbouw en renovatie voor de gemeentelijke basisschool Centrum. Het ruimtelijk beleid in ons dorp is ook een speerpunt.”

Inge Van Goubergen (56) blijft op post als eerste schepen. “We hebben een nieuw bestuursakkoord gemaakt. De voorbije drie jaren waren zeker niet evident, maar we willen nu vooral vooruitkijken”, reageert Inge Van Goubergen. (bvdl)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio