© Bart Van den Langenbergh

Parket eist veertig maanden cel in verkrachtingszaak: “De politie trof totale chaos aan”

Turnhout -

De politie moest vorig jaar in september ter plaatse komen in een woning in Turnhout nadat de vrouw van N.C. (42) een oproep had gedaan. Ze verklaarde dat ze door haar man geslagen en ook verkracht werd. C. was volledig van de wereld door de drugs, en wist zelfs niet dat het 2-jarig zoontje ook thuis was. De politie trof hem in zijn bedje vol braaksel aan.

Britt Peeters

“Ik blijf bij mijn verklaring: de seks was met wederzijdse toestemming”, zei N.C. aan het begin van de zitting. Volgens zijn vrouw is dat niet wat er gebeurde in september vorig jaar toen ze de politie belde. “Mijn cliënte kwam van haar werk en wilde gaan slapen. C. maakte aanstalten om seks te hebben, maar dat weigerde ze. Hij besloot dan op zijn gsm porno te kijken. Een paar uur later, om 5u ’s ochtends, begon hij opnieuw aan te dringen. Hij bedreigde haar ook met een mes, sloeg haar en gaf haar een kopstoot. Dan heeft hij haar verkracht. Het gynaecologisch onderzoek toonde aan dat er bloedsporen waren ter hoogte van de cervix. C. kan zich niets meer herinneren van die nacht, maar hij weet wel nog met zekerheid dat zijn vrouw toestemming gaf. Dat klopt toch niet”, zei de advocate van de vrouw. Ze vroeg om een forfaitaire schadevergoeding van 2.500 euro.

Totale chaos

Volgens procureur Catherine Dederen is het ook duidelijk dat er sprake is van een verkrachting. “Toen de politie ter plaatse kwam, was C. volledig van de wereld. De politie trof het 2-jarig zoontje van het koppel in zijn eigen braaksel in zijn bedje aan. C. wist zelfs niet dat het zoontje in huis was. Er werd ook een joint in de kinderkamer gevonden. Het was totale chaos. Hij gaf later ook toe dat zijn vrouw had aangegeven dat ze geen zin had”, klonk het. De man werd al tien keer correctioneel veroordeeld, en riskeert nu een celstraf van veertig maanden.

“Er is geen sprake geweest van dwang. De elementen in het dossier tonen dat ook niet aan”, zei meester Peeters, die C. verdedigde. “C. gebruikte het mes dat werd aangetroffen enkel om zijn drugs te versnijden. Bovendien heeft de gynaecoloog geen effectieve verwondingen gevonden bij het onderzoek.”

Vonnis op 9 februari.

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio