©  District Hoboken

Run for fun: Hobokense atletiekclub HAKI wil district laten lopen

Om de Hobokenaren aan het lopen te krijgen, organiseert de Hobokense atletiekclub HAKI wekelijkse trainingen om na tien weken vlot 5 kilometer te lopen. De club krijgt daarvoor ondersteuning van het district. “Want samen lopen is voor veel mensen leuker dan alleen”, zegt districtsschepen voor Sport Carine Leys (N-VA).

Saar Van Olmen

Tijdens wekelijkse loopmomenten op dinsdag- en donderdagavond wordt er op de atletiekpiste in park Sorghvliedt getraind. Volgende week maandag 31 januari, komen de geïnteresseerden meer te weten over het initiatief tijdens de infosessie. Die vindt plaats om 19.30u in het clubhuis van HAKI aan de Hoofdfrontweg, achteraan het Fort 8. De dag erna, op dinsdag 1 februari, start de eerste looples. Een training van 10 weken kost 30 euro, met sportverzekering inbegrepen.

“Het districtsbestuur vindt het erg belangrijk om Hobokenaren aan het bewegen te krijgen”, zegt districtsschepen Carine Leys. “Als je naast de belevenis een schema kan afwerken dat leidt naar een bepaald doel, namelijk moeiteloos 5 kilometer kunnen lopen, wordt het helemaal interessant!”

Inschrijven voor de infosessie kan door te mailen naar ar.impuls@telenet.be.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio