©  BELGA

Installaties Umicore Hoboken volledig stilgevallen door stroompanne: geen verhoging giftige stoffen gemeten

De site van materiaaltechnologiebedrijf Umicore in het Antwerpse district Hoboken heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een uur lang zonder stroom gezeten. Dat meldt het bedrijf woensdag. Ook afzuigingen en filters vielen stil, maar volgens Umicore zijn er voorlopig geen verhoogde waarden van schadelijke stoffen gemeten in de omgeving.

dvtBron: Belga

De algemene stroompanne op het bedrijfsterrein duurde iets minder dan anderhalf uur. Afzuigingen en filters vielen stil en in een aantal installaties zijn er procesgassen ontsnapt, klinkt het. “Alle installaties zijn, zoals voorzien in dergelijke gevallen, onmiddellijk in veilige modus gegaan en gecontroleerd stilgelegd”, stelt Umicore.

De meetpost van het bedrijf in de aanliggende wijk Moretusburg toont volgens Umicore geen verhoogde waarden. “We analyseren momenteel in ons labo met spoed de metingen in het zuidoosten van de site”, klinkt het nog. “Deze meetposten geven geen realtime resultaat. We zullen deze resultaten communiceren van zodra ze beschikbaar zijn. Ook de oorzaak van de panne wordt momenteel onderzocht.”

In de wijk Moretusburg worden bij kinderen twee keer per jaar de lood-in-bloedwaarden worden onderzocht om de gevolgen van de uitstoot van de fabriek na te gaan. In 2020 stegen die waarden nog tijdelijk onrustwekkend.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio