De stickers op de ramen van het voormalige Carrefourpand op de Gemeenteplaats maken duidelijk dat Brecht de verhuizing van de bibliotheek voorbereidt. 

De stickers op de ramen van het voormalige Carrefourpand op de Gemeenteplaats maken duidelijk dat Brecht de verhuizing van de bibliotheek voorbereidt. © Elke Lamens

Gemeente bereidt nieuwe stek voor Brechtse hoofdbibliotheek op Gemeenteplaats voor

Brecht -

De voormalige Carrefour op de Gemeenteplaats wordt in oktober de nieuwe thuis van de gemeentelijke bibliotheek. Als alles volgens plan verloopt starten de inrichtingswerken in mei. Het is meteen de eerste stap in de realisatie van de parkcampus met nieuw gemeentehuis.

Het huidige administratief centrum wordt omgebouwd tot nieuw gemeentehuis. De gemeentelijke bibliotheek in de kelder krijgt een nieuwe huisvesting in het kasteel van Neut in het Gemeentepark.

Het huidige gemeentehuis in Kasteel van Neut wordt op termijn de gemeentelijke bibliotheek.

Het huidige gemeentehuis in Kasteel van Neut wordt op termijn de gemeentelijke bibliotheek. © Elke Lamens

Daar is nu het gemeentehuis gevestigd, maar de administratie is er te krap behuisd. Er is dus nood aan een nieuw, groter gemeentehuis. Dat wordt het verbouwde Gemeenchapscentrum Jan vander Noot, ingebed in een grote parkcampus.

Als tussenstap verhuist de bibliotheek naar de gebouwen van de voormalige Carrefour op de Gemeenteplaats. Het pand werd begin vorig jaar door de gemeente aangekocht toen de winkel verhuisde naar ambachtszone de Ring aan de E19.

De bibliotheek is gevestigd in de kelder van het GC Jan vander Noot, dat wordt verbouwd tot nieuw, groter gemeentehuis.

De bibliotheek is gevestigd in de kelder van het GC Jan vander Noot, dat wordt verbouwd tot nieuw, groter gemeentehuis. © Elke Lamens

Het pand moet wel eerst verbouwd worden om er plaats te geven aan de bibliotheek. “Als de gemeenteraad van maart deze werken goedkeurt, kunnen we de aanbesteding uitsturen”, stelt schepen van Cultuur Frans Van Looveren (CD&V).

“We hopen dan in mei met de verbouwingswerken te kunnen starten. Het streefdoel blijft nog steeds om daarmee klaar te zijn in oktober.”

Brecht Bouwt vanaf mei een nieuwe, tijdelijke bibliotheek in de voormalige supermarkt op de Gemeenteplaats.

Brecht Bouwt vanaf mei een nieuwe, tijdelijke bibliotheek in de voormalige supermarkt op de Gemeenteplaats. © RR

 (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio