Spelen en plonzen in de familiebaden. Vanaf vrijdag mag het weer. 

Spelen en plonzen in de familiebaden. Vanaf vrijdag mag het weer. © Sportoase

Sportoase heropent recreatiebaden op vrijdag: “Wij gebruiken coronabarometer al veel langer”

Brasschaat/Schoten -

In lijn met de beslissingen van het jongste Overlegcomité heropent Sportoase in al haar complexen vanaf vrijdag ook opnieuw haar recreatiebaden en sauna’s. Die zijn ongeveer een maand gesloten geweest. “Hier kijken veel van onze klanten al lang naar uit”, weet algemeen directeur Michaël Schouwaerts.

Ondanks het groene licht voor de heropening van de recreatieve zwemzone, blijven een aantal maatregelen van kracht. “In tegenstelling tot het fitness- en groepslessengedeelte, is een Covid Safe Ticket voor de recreatieve zwemzone niet verplicht”, brengt Schouwaerts in herinnering.

“Enkele andere voorzorgsmaatregelen die wel blijven gelden zijn de mondmaskerplicht in alle publieke ruimtes, social distancing en aandacht voor ontsmetting en handhygiëne. Als je dat combineert met het AIR-systeem dat in alle Sportoase vestigingen om de zeven minuten zorgt voor een nieuwe toevoer van 100% verse en gefilterde buitenlucht, kunnen we met trots en zekerheid zeggen dat Sportoase de beste plaats blijft om in alle veiligheid aan je gezondheid te werken én te genieten van fun en beleving voor jong en oud.”

Vanaf vrijdag gaan ook de sauna’s van Sportoase weer open.

Vanaf vrijdag gaan ook de sauna’s van Sportoase weer open. © Sportoase

Bij Sportoase benadrukken dat de kust bij hen heel veilig is. “We hanteren sinds mei 2021 zelf onze eigen gezondheidsbarometer binnen de werking van het AIR-systeem, die eveneens gebruik maakt van drie kleurcodes die de veiligheid in onze centra weergeven. De feiten tonen aan dat dit mechanisme perfect werkt”, stelt Schauwaerts, die in het Antwerpse onder meer zwembaden en fitnesscentra uitbaat in Brasschaat, Schoten (Elshout), Deurne (Groot Schijn) en Antwerpen Veldstraat. “Dat we nu opnieuw open mogen, voelt aan als een herstelling van het vertrouwen. We verwachten geen nieuwe sluitingen meer.”

Vanaf 28 januari kan je niet alleen opnieuw opwarmen in de verwarmde recreatiebaden, Sportoase stelt meteen haar aqua-relax faciliteiten naast het zwembad weer open zoals sauna, stoom- en kuitenbad.

(jaa)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio