Rob Sneyers overleed op 84-jarige leeftijd na een lange strijd tegen een slepende ziekte. 

Rob Sneyers overleed op 84-jarige leeftijd na een lange strijd tegen een slepende ziekte. © Mia Uydens

Clubicoon van Witgoor Sport Rob Sneyers (84) overleden

Kasterlee, Dessel, Turnhout -

In Kasterlee is afgelopen maandag Rob Sneyers op 84-jarige leeftijd overleden. De voormalige sportleraar was zelf een begenadigd voetballer en trainer, die in 1981 Witgoor Sport naar tweede klasse leidde.

Hans Otten

Rob Sneyers is een geboren en getogen Kasterleenaar die opgroeide in een sportieve familie. Zelf ontpopte hij zich tot een uitstekend voetballer. Zo speelde hij begin jaren zestig bij FC Turnhout toen die club een roemrijke periode in eerste klasse beleefde. Later bleef hij in de sportwereld actief, maar dan als trainer.

Zo stond hij aan het sportieve roer bij FC Witgoor Sport uit Dessel-Witgoor, waar hij eerder ook zelf had gevoetbald, toen de club in het seizoen 1980-1981 kampioen werd in derde klasse. Dat was even nationaal nieuws, omdat voornaamste concurrent - en tegenstander in de allerlaatste en beslissende partij - Patro Eisden had geprobeerd om de Witgoordoelman om te kopen.

Rob Sneyers (staande, derde van links) met FC Turnhout in eerste klasse. 

Rob Sneyers (staande, derde van links) met FC Turnhout in eerste klasse. © RR

Het bestuur van KFC Witgoor Sport noemt Sneyers ‘een clubicoon’. “We herinneren ons Rob Sneyers als een goedlachs man die het voetbalspelletje door en door kent”, klinkt het. De supporters beamen dat: “enorm veel respect voor deze man. Hij heeft geschiedenis geschreven en Witgoor in de jaren tachtig op de kaart gezet”.

Talloze Kempenaars hebben van hem in het Turnhoutse Sint-Pietersinstituut lichamelijke opvoeding gehad. De uitvaartplechtigheid heeft op donderdag 3 februari om 10.30u plaats in de Sint-Willibrorduskerk in Kasterlee. Er is op 1 december van 19u tot 19.30u de mogelijkheid tot een laatste groet in het funerarium Verstappen in Kasterlee.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio