Schoolbus betrokken bij ongeval op Bredabaan in Brasschaat

Brasschaat -

Bij een ongeval met meerdere voertuigen op de Bredabaan in Brasschaat is woensdagmorgen een schoolbus betrokken. Twee andere bestuurders raakten lichtgewond, op de bus zelf raakte volgens de eerste berichten niemand gewond.

Het ongeval gebeurde rond 8.15 uur. “Een schoolbus, twee wagens en een bestelwagen kwamen op de Bredabaan in aanrijding met elkaar. Het ongeval gebeurde iets voor het kruispunt met de Voshollei”, vertelt korpschef Barbara Cloet van de lokale politie Brasschaat.

Het ongeval zou zijn gebeurd nadat de schoolbus moest uitwijken. Een wagen die achter de schoolbus reed, kon een aanrijding niet meer vermijden. Vervolgens knalde de bus op zijn voorligger, een bestelwagen. Op de bus zaten drie kinderen. “Zij raakten niet gewond. Ze werden opgevangen en naar school gebracht. Twee inzittenden van een andere wagen liepen wel lichte verwondingen op”, aldus Cloet nog.

De materiële schade is wel groot. Verschillende voertuigen moesten getakeld worden, waardoor de Bredabaan in beide richtingen een uur lang volledig versperd was. Rond 9.45 uur konden de hulpdiensten de rijweg weer vrijmaken.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 jtp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio