Judith Dillen heeft de Womed Award als Antwerpse belofte van het jaar al op zak.  

Judith Dillen heeft de Womed Award als Antwerpse belofte van het jaar al op zak.  © RR

Beloftevolle onderneemster van het Jaar Judith Dillen (30): van vroedvrouw tot headhunter voor Antwerpse Haven

Sint-Job, Schilde -

Vanuit de Handelslei in Sint-Job runt Judith Dillen (30) uit ‘s-Gravenwezel het headhuntingkantoor One on One. Ze rekruteert personeel voor toonaangevende bedrijven in en rond de Antwerpse Haven. Haar ondernemerschap leverde haar al de titel van Womed Belofte van het Jaar in de provincie Antwerpen op. Ze dingt nu mee naar de Vlaamse titel, die op 9 maart wordt uitgereikt.

Elk jaar bekronen Markant vzw en het Agentschap Innoveren en Ondernemen ondernemende en gedreven vrouwen met de Womed award. Er is er één voor Onderneemster van het Jaar en één voor Belofte van het Jaar.

Judith Dillen sleepte voor de provincie Antwerpen deze laatste award in de wacht. Daarmee is ze een van de finalisten voor de Vlaamse Womed award. Dillen startte in oktober 2017 als zelfstandige. “Als belofte mag je nog geen vijf jaar als zelfstandige actief zijn of aandeelhouder zijn. Het was nu of nooit”, bekent ze.

“Ik volg de Womed award al jaren, net omdat ze er het vrouwelijk ondernemerschap in de kijker zetten. Helaas is ondernemen nog al te vaak een mannenwereld. Toen ik op mijn 25ste bij de bank met mijn project aanklopte, werd ik er uitgelachen. Erkenning moet je duidelijk verdienen.”

Haven fascineert

Vandaag lacht er niemand meer met Judith, integendeel. One on One rekruteert bedienden en managers voor de logistieke en maritieme sector voor toonaangevende bedrijven in en rond de Antwerpse haven. Ze mag onder meer MSC, Gosselin Logistics, Tabaknatie en Zuidnatie tot haar klanten rekenen.

Antwerpen is zelfs in Sint-Job niet ver weg in het headhuntingkantoor One on One.

Antwerpen is zelfs in Sint-Job niet ver weg in het headhuntingkantoor One on One. © RR

Een netwerk dat ze via haar carrière wist uit te bouwen. Die startte als student Vroedkunde. “De menselijke kant van dat beroep sprak me aan, maar verder was ik er niet voor in de wieg gelegd”, lacht Judith. “Via mijn eerste job als logistiek bediende bij Combinant, een spoorterminal voor transport, geraakte ik mijn hart kwijt aan de Haven. Ik werkte er ook in shiften en ’s avonds was het er supergezellig, met al die lichtjes. Maar ook de constante bedrijvigheid van al die kranen en andere werktuigen vond ik ongelooflijk fascinerend.”

Een zwaar arbeidsongeval in 2012, waarbij een arbeider een been verloor onder een kraan, zorgde voor de kentering. “Het bedrijf zocht psychosociale begeleiders en heb me toen kandidaat gesteld. Tijdens de opleiding kwam ik met verschillende aspecten van HR in aanraking en opnieuw greep het menselijke aspect van de job me erg aan.”

Voor Judith Dillen drijft de menselijke kant van de job haar naar een hoger niveau.

Voor Judith Dillen drijft de menselijke kant van de job haar naar een hoger niveau. © RR

Daarna verdiende Judith haar strepen bij onder meer Accent, Bricorama, PSA en DB Cargo, tot ze op eigen benen ging staan. “Was ik voordien altijd het interne aanspreekpunt voor externe bedrijven, in 2017 heb ik de switch gemaakt om het externe aanspreekpunt te worden voor verscheidene bedrijven.”

Ze speelde er nog even mee om een datingbureau One on One op te starten, maar intussen is het een klinkende naam in en rond de Antwerpse Haven. “De naam blijft toepasselijk, omdat we ook met kandidaten één-op-één-gesprekken hebben.“

One on One is de afgelopen jaren sterk gegroeid. In januari 2019 stapte ook haar man Ben Algoet in het bedrijf. “Hij was expediteur bij onder meer Wijngaardnatie. Een ideale combinatie.” In december 2021 verhuisde One on One van ‘s-Gravenwezel naar de Handelslei in Sint-Job.

Knelpuntberoepen

Werden er in 2019 26 vacatures ingevuld, dan werden dat er in 2020 al 36 en vorig jaar zelfs 51. Vandaag heeft het headhuntingkantoor ruim honderd vaste vacatures voor meer dan dertig klanten openstaan. Het bedrijf, dat momenteel zo’n 550.000 euro omzet draait, mikt op een verdubbeling tegen 2024. “Tegen eind dit jaar willen we ook groeien van vier naar zes personeelsleden.”

Judith hoopt snel opnieuw kandidaten te kunnen uitdnogien voor een gesprek in de nieuwe thuisbasis van One on One in Sint-Job.

Judith hoopt snel opnieuw kandidaten te kunnen uitdnogien voor een gesprek in de nieuwe thuisbasis van One on One in Sint-Job. © RR

De jury loofde Judith Dillen ook voor de manier waarop ze een antwoord biedt op de steeds groter groeiende groep knelpuntberoepen in de sector. “Wij zoeken vooral expediteurs en transportplanners, maar ook financiële en HR-profielen. Overal zijn er tekorten. Tijdens de pandemie hebben deze bedrijven gigantische winsten gemaakt. De logistiek boomde waardoor de vraag naar personeel nog groter is geworden.”

Innovatie

“Het is vandaag een constante zoektocht naar geschikte kandidaten. Daar begint trouwens het schoentje te nijpen. Het wordt alsmaar moeilijker om voldoende geschikte kandidaten te kunnen voorstellen aan de bedrijven. Daarom starten we met projectconsulting voor ervaren expediteurs. Dat bestaat nog niet en is dus uniek.”

One on One start met een innovatief consultingproject voor expediteurs.

One on One start met een innovatief consultingproject voor expediteurs. © RR

Innovatief is One on One in haar eigen personeelsbeleid. Voltijdse werknemers werken zes uur per dag. “Dia heeft geleid tot meer productiviteit, flexibiliteit en een optimale work-lifebalans.”

Op donderdag 3 februari mag Judith Dillen haar Antwerpse titel gaan verdedigen voor een Vlaamse jury. “Ik vind deze titel al geweldig. Alles wat er nog bijkomt, is mooi meegenomen. Ik heb ook ongelooflijk veel steun gekregen van klanten. Het is een mooie erkenning voor wat je doet.”

Stemmen voor Judith Dillen kan nog tot en met woensdag 9 februari. Op 9 maart worden de laureaten van de twee Womed awards bekendgemaakt.

 (Elke Lamens)

https://markantvzw.be/womedaward/judith

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio