©  BELGA

Uitblinker Kyan Vaesen bezorgt leider Westerlo de volle buit tegen RWDM

Westerlo is uitstekend aan 2022 begonnen. Met twee doelpunten in de tweede helft stak het in de topper tegen RWDM de drie punten op zak. Kyan Vaesen speelde met een assist en doelpunt een hoofdrol. Met een wedstrijd minder gespeeld houdt Westerlo een voorsprong van tien punten op eerste achtervolger Waasland-Beveren.

Bart D’haene

Met enkele dagen vertraging - na de uitgestelde wedstrijd van zaterdag tegen Deinze (Covid-19 weet u wel) - stond dinsdagavond ook voor leider Westerlo in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek de eerste wedstrijd met inzet van 2022 op het programma. Op 10 december van vorig jaar werd het competitieduel tegen RWDM door de plotse sneeuw uitgesteld. Geen sneeuw dit keer, wel een slechte grasmat met vooral veel zand op de linkerflank. Nieuwkomer Igor De Camargo was niet speelgerechtigd voor deze inhaalwedstrijd. Bij Westerlo bleven Maxim De Cuyper en Thomas Van den Keybus geschorst aan de kant. Daardoor stond Oguz Güçtekin voor het eerst dit seizoen in een competitieduel aan de aftrap.

Kyan Vaesen zorgde voor de eerste dreiging voor het doel van Théo Defourny. Hij verlengde een hoekschop vanop rechts van Lukas Van Eenoo met het hoofd en zijn bal werd door Nicolas Rommens (ex-Westerlo) van de lijn gekeerd. In de achtste minuut stak Lyle Foster veel te weinig buskruit in zijn schot. Vijf minuten later haalde Defourny een vrije trap van Vaesen uit de linkerhoek. De beste kans was opnieuw voor een bedrijvige Vaesen. Zijn schot was te centraal gericht. Een voorzet van Edisson Jordanov miste dan weer precisie. Rusten gingen we met 59% balbezit voor de bezoekers en vier schoten op doel. Maar een doelpunt kregen we in de eerste 45 minuten niet te zien.

Leverde de eerste helft te weinig spektakelwaarde op dan waren de eerste twintig minuten na de rust het aankijken niet waard. Veel slechte passes, geen doelgevaar en twee ploegen die duidelijk schrik hadden voor de vijandelijke counter. Een harde knal van Jordanov naast het Molenbeekse doel - minuut 67 - was het eerste wapenfeit in de tweede helft. Na een knappe combinatie, gevolgd door een mooie individuele actie van Foster trapte Jan Bernat wild over. Twee minuten later had Bernat zijn doelpunt wel beet. Vaesen legde met een ultieme inspanning mooi terug van op de doellijn en de Slovaakse belofteinternational devieerde de bal subtiel met links in de linkerhoek. Voor Bernat zijn zesde doelpunt en voor Vaesen de vijfde assist dit seizoen.

Met een driedubbele wissel gooide Vincent Euvrard zijn laatste troefkaarten op tafel. Veel succes leverde die vervangingen niet op, want het waren de Kemphanen die een tweede keer scoorden. Met een listig steekballetje zonderde Foster Vaesen voor het Brusselse doel af en Vaesen fusilleerde met een rake knal Defourny. De buit was binnen voor de Kempenaars. Zondagmiddag wacht in de Freethiel de topper tussen de nummers één en twee in de stand.

RWDM: Defourny, Libert, Ruyssen, Le Jonceur, Sankhon (81’ Keita), Rommens, Gécé (81’ Dante), Nzuzi (70’ Lavie), Mpati, Togui (81’ El Ouamari), Claes (70’ El Ouahdi)

WESTERLO: Jensen, Jordanov, Seigers, Perdichizzi (85’ Yameogo), Mabea, Vaesen, Van Eenoo, Güçtekin (77’ Paulet), Bernat (87’ Seydoux), Foster, Daci (87’ Gouré)

DOELPUNT: 72’ Bernat 0-1, 85’ Vaesen 0-2

GELE KAARTEN: 26’ Nzuzi, 63’ Jordanov, 64’ Rommens, 78’ Seigers

SCHEIDSRECHTER: Debeuckelaere

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio