© rr

Het WK-parcours in Fayetteville: snel, sneller, om ter snelst

Voor de renners is het parcours nog niet geopend, maar onze journalisten ter plaatse brachten al wel een bezoek aan Centennial Park en de WK-site. Ziehier hun indruk.

LEES OOK. Dankzij de centen van de supermarkt: veldrijden is in VS over hoogtepunt heen, maar toch vindt WK er plaats

Snel, sneller, om ter snelst. Sven Nys had in de lobby van het hotel van de Belgen al aangegeven dat het een snelheidswedstrijd zou worden en onze indruk kan dat alleen maar bevestigen. De ­modder die in oktober nog voor een loodzware WB-manche ­zorgde, zal er dit weekend niet zijn. De komende dagen wordt zonnig weer verwacht met lichte vriestemperaturen ’s nachts en aangenaam winterweer overdag. Tien ­graden en volop zon, van ­regen is geen sprake. Mocht er ’s nachts een bevroren ­bovenlaagje zijn, dan zal dat zeker verdwenen zijn wanneer de eliterenners – vrouwen op zaterdag en mannen op zondag – over het parcours gaan. Dat, in combinatie met de wedstrijden voordien, kan zorgen voor een glibberige bovenlaag, maar aan de snelheid zal het ­weinig veranderen.

Wat overblijft is een breed ­parcours – ­opschuiven is hier geen issue – waar een lange klim bij het begin van de ronde voor de selectie kan zorgen. In het tweede ­gedeelte volgt nog een lange ­trappenpartij, maar is het vooral zaak om zo snel als ­mogelijk over een droge, grasachtige ­ondergrond te rijden. Voor de technisch vaardigen liggen er (te) weinig punten waar zij het verschil ­kunnen maken, in de materiaalpost zal er vooral met de duimen worden gedraaid. Topfavorieten? Doe toch maar Marianne Vos bij de vrouwen, en bij de mannen vrezen we dat Tom Pidcock een streepje voor heeft.

© rr

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio