© ATV

Alvo-winkels in Rumst, Niel en Boom gaan dicht en heropenen in het najaar als Jumbo

Supermarktketen Jumbo neemt vier winkels van Alvo over. Drie daarvan bevinden zich in de provincie Antwerpen: Rumst, Niel en Boom. Daarmee zal het aantal vestigingen van de Nederlandse retailer in Vlaanderen op 21 komen te liggen.

Jumbo opende eind 2019 zijn eerste winkel in Vlaanderen. Intussen telt de keten er zeventien, verspreid over alle provincies behalve Vlaams-Brabant. Daar komen vier vestigingen bij: Jumbo neemt winkels in Rumst, Niel en Boom in de provincie Antwerpen, en Baasrode in Oost-Vlaanderen over van een zelfstandige Alvo-uitbater.

Eind volgende maand sluiten de vier Alvo-winkels hun deuren, waarna Jumbo ze verbouwt. In het najaar van 2022 maken ze hun nieuwe start. Het huidige personeel mag aan de slag gaan bij Jumbo, dat ook nieuwe werknemers zal aantrekken.

Alvo-winkels verdwijnen voor Jumbo: “Heel spijtig, dit was echt mijn buurtwinkel” © ATV

Volgens Jumbo-CFO Ton van Veen wordt Jumbo “in België enthousiast ontvangen”. De retailer heeft als doel om hier minstens honderd winkels te openen en blijft daarvoor op zoek naar geschikte locaties.

Jumbo is in Nederland de grootste supermarktketen na Albert Heijn, net als Delhaize onderdeel van Ahold Delhaize. Ook Albert Heijn is bezig aan een veroveringstocht in België en sprak eerder eveneens de ambitie uit om honderd winkels te openen in Vlaanderen en de rand rond Brussel. Sinds de Belgische intrede in 2011 opende de retailer al 66 winkels. 

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio