Dirk Verhaert (Vlaams Belang) interpelleert over hét thema van de laatste weken: het verkeer in Wijnegem West. Schepen Tom Tachelet (Durf!) luistert en belooft op het geschikte moment te evalueren. 

Dirk Verhaert (Vlaams Belang) interpelleert over hét thema van de laatste weken: het verkeer in Wijnegem West. Schepen Tom Tachelet (Durf!) luistert en belooft op het geschikte moment te evalueren. © JAA

Proefopstelling Wijnegem West zorgt in gemeenteraad voor botsing

Wijnegem -

De omstreden proefopstelling voor het verkeer in de wijk Wijnegem West, leidde ook in de gemeenteraad tot een botsing tussen initiatiefnemend schepen Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!) en de oppositieraadsleden Dirk Verhaert (Vlaams Belang) en Inge Carpentier (CD&V).

Sinds begin december kan je via de Ruggeveldstraat niet meer rechtstreeks van de Merksemsebaan naar de Turnhoutsebaan rijden. Omdat ook nog enkele andere straten ‘geknipt’ werden, wordt alle verkeer langs de Fortveldstraat geleid. De gemeente wil hiermee het vermeende sluipverkeer aan banden leggen en volgens sommigen ook testen wat het effect zal zijn van de nieuwe woonwijk Ertbrugge met 290 extra woningen tussen Houtlaan en Ertbruggestraat.

Dirk Verhaert (Vlaams Belang) meende te weten dat naast zwaar ontstemde oud-commissaris Eddy Geerinckx, die heel de Fortveldstraat achter zijn petitie kreeg om vervroegd een einde te maken aan de proefopstelling, ook de wijkagenten van de huidige politie Minos, nooit positief advies hebben gegeven over de maatregel. Inge Carpentier (CD&V) stelde vragen bij de twee maten en twee gewichten in de snelheidscontroles die de politie momenteel organiseert.

“32 km per uur rijden in de woonwijk wordt nu plots bestraft, maar vlakbij in de Merksemsebaan vlammen ze met soms 100 km per uur voorbij en is er nooit controle”, aldus de dochter van oud-burgemeester Leo Carpentier (CD&V).

De gemeenteraad vond opnieuw live plaats, in de sportzaal van gemeenteschool De Notelaar.

De gemeenteraad vond opnieuw live plaats, in de sportzaal van gemeenteschool De Notelaar. © JAA

Niet te trots

Schepen Tom Tachelet moest bij afwezigheid van burgemeester Leen Wouters (N-VA), die thuis in quarantaine zat en deze eerste live gemeenteraad dus niet kon bijwonen, opnieuw in de verdediging. “We hebben dit wel degelijk met de politie doorgesproken. Dat er geen nood zou zijn aan maatregelen, klopt evenmin. Ik heb weet van meerdere ongelukken in de Ruggeveldstraat, waarbij zelfs auto’s in voortuin zijn beland”, aldus schepen van Mobiliteit Tom Tachelet.

Wat het in ontvangst nemen van de petitie en het onderhoud met Eddy Geerinckx en andere mensen uit de Fortveldstraat betreft, zei Tachelet dat dit respectvol is verlopen. “We zullen op basis van objectieve metingen, die we onder meer in februari zullen doen, na zes maanden wel degelijk evalueren en dan niet te trots zijn om de maatregel terug te schroeven mocht blijken dat er geen verbetering is of de situatie verergerd is.”

“Maar mijnheer Geerinckx weet ook dat het niet eerlijk is om de balans op te maken enkele weken na invoering van zo’n gewijzigde situatie. Geef alle chauffeur de tijd om even te wennen en zich aan te passen. En met alle respect voor onze oud-commissaris, maar sinds hij met pensioen vertrok is de mobiliteit drastisch veranderd”, besloot Tachelet. (jaa)


 

 © JAA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio