Lhamo Xiongtai, Norbu Chongweng Luobo en hun twee kinderen. © Dirk Kerstens

Tibetaans restaurant Kunthun start nieuw verhaal in Driekoningenstraat

Berchem -

Lhamo Xiongtai en haar man Norbu Chongweng Luobo schrijven met hun populair Tibetaans restaurant Kunthun een nieuw verhaal in de Berchemse Driekoningenstraat. Hun vestiging in de Van Wesenbekestraat in de Chinese wijk krijgt een nieuwe eigenaar. Voor hun specialiteiten als momo of huisgemaakte noedels, moeten klanten het vanaf vrijdag dus in Berchem gaan zoeken.

Elien Van Wynsberghe

In augustus beviel ze nog van haar tweede kindje, maar deze week zijn zij en haar man helemaal klaar om een nieuwe weg in te slaan met hun restaurant Kunthun, vertelt Lhamo Xiongtai. “Niet lang na mijn bevalling verhuisden we naar Berchem. We waren op zoek naar een woning waarin we op de gelijkvloerse verdieping ons restaurant konden open doen.” In de Driekoningenstraat in Berchem vonden ze wat ze zochten. “Ons restaurant in de Van Wesenbekestraat hebben we verkocht. Met twee kleine kinderen was het niet haalbaar om de twee zaken te runnen. De nieuwe eigenaar zet de zaak verder onder dezelfde naam.”

De deuren van hun nieuwe Kunthun in de Driekoningenstraat gooien ze vrijdag open. “Dat is best spannend. Voordien zaten we in een straat met heel veel Aziatische zaken. Hier heb je vooral Belgische en Turkse winkels. We zien wel wat het geeft.”

Van Boeddhistische monnik tot kok

Het koppel startte met Kunthun in 2014. “Mijn man verhuisde in 2009 naar België, ik in 2010. Allebei zijn we afkomstig van Tibet maar mijn man leefde voor hij naar hier kwam vijftien jaar als boeddhistische monnik in een klooster in India”, vertelt ze. “Daar leerde hij koken. Geregeld stond hij er in voor de maaltijden van de andere monniken.”

Het koppel leerde elkaar kennen in Antwerpen. “Op een bepaald moment is mijn man gestopt als monnik en naar België verhuisd”, zegt ze. Ondertussen is hun restaurant Kunthun een bekende naam in Antwerpen. Hun specialiteiten? “Momo”, zegt ze. “Dat is de Tibetaanse variant van dimsum (deegpakketjes gevuld met vlees en/of groenten, red.). We hebben verschillende variëteiten. Ook onze huisgemaakte noedels zijn erg populair.” Al onze gerechten worden door ons vers bereid. Onze menu passen we geregeld aan. Maar we koken wel met wat we hier in Antwerpen aan ingrediënten vinden.”

Ondertussen lopen de eerste reservaties binnen. “We zullen alle dagen behalve woensdag geopend zijn. En voor wanneer het opnieuw mooi weer wordt, hebben we trouwens een leuk terrasje, achteraan de zaak.”

 © Dirk Kerstens

Kunthun, Driekoningenstraat 18, Berchem.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners