Vincent Baestaens moet alleen slapen in Fayetteville na positieve test van vriendin Annemarie Worst

Nu zijn Nederlandse vriendin Annemarie Worst positief testte op het coronavirus, heeft Belgian Cycling beslist om haar vriend Vincent Baestaens voortaan alleen op de kamer te laten slapen. Net als Toon Aerts, met wie hij de eerste nacht de kamer deelde. Een extra test wordt wel niet afgenomen.

Werner Bourlez en Guy Van Den Langenbergh

Er zal dinsdagochtend toch wat onrust geweest zijn bij de Belgische delegatie in het Amerikaanse Fayetteville, waar dit weekend de wereldkampioenschappen veldrijden worden georganiseerd. Maandagnacht (Amerikaanse tijd) raakte bekend dat de Nederlandse Annemarie Worst dinsdag niet kon afreizen naar de States. Ze testte positief op het coronavirus. Worst woont samen met Vincent Baestaens. Die testte zondag dan wel negatief, de vrees is dat hij toch ook wel eens besmet zou kunnen zijn. Baestaens ligt in Amerika op de kamer met Toon Aerts. De eerste nacht sliepen ze nog samen, maar vanaf nu worden ze gescheiden. Voor het overige werden er geen extra maatregelen genomen, beiden worden ook niet meer getest.

Voor het vertrek testte eerder Quinten Hermans en juniores Xaydee Van Sinaey en Ferre Urkens positief waardoor ze verstek moesten geven voor het WK.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio