Samen met Bosgroep Antwerpse Gordel zorgden de leerlingen van De Stap voor 250 extra bomen. 

Samen met Bosgroep Antwerpse Gordel zorgden de leerlingen van De Stap voor 250 extra bomen. ©  Joren De Weerdt

 

 ©  Joren De Weerdt

 

 ©  Joren De Weerdt

 

 ©  Joren De Weerdt

 

 ©  Joren De Weerdt

1 / 5
thumbnail: Samen met Bosgroep Antwerpse Gordel zorgden de leerlingen van De Stap voor 250 extra bomen. 
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Leerlingen planten 250 bomen en struiken in Heldenbos

Berlaar -

Het Berlaarse Heldenbos tussen Ebroek en Merelstraat kreeg vandaag, dinsdag, een uitbreiding van 250 inheemse boompjes. Leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Stap plantten er zomereiken, winterlindes en struiken.

Chris Van Rompaey

“Op dit terrein aan Ebroek hebben we in 2021 al iets meer dan een halve hectare bos. We konden het terrein kopen met een aankoopsubsidie voor bebossing, terwijl het project ook kan rekenen op een bebossingssubsidie van Natuur en Bos. Met ook een poel, een vlonderpad, ruimte voor vogelbosjes, een hondenlosloopzone en een bloemenweide investeerden we verder in een groenbelevingsgebied”, zegt schepen van Leefmilieu Willy Beullens (CD&V).

 

 ©  Joren De Weerdt

“Op die manier ontstaat er een mooie, gevarieerde bosrand met bloesems in de lente, vruchten in de zomer en noten in de herfst. Als lokaal bestuur zetten we in op een Bloeiend Berlaar. Met die campagne willen we deze legislatuur onder meer een boom per Berlaarnaar planten. Samen met Bosgroep Antwerpse Gordel zorgden de leerlingen van De Stap ervoor dat daar weeral 250 bomen bij komen.”

11.500 extra bomen

“We zijn zo goed op weg om op zes jaar tijd 11.500 extra bomen te planten”, beaamt Thomas Wellens, voorzitter van de gemeentelijke klimaat- en natuurcommissie. “Elke boom krijgt daarbij de kans om uit te groeien tot een prachtexemplaar. Wist je dat de eik de koning(in) van het bos genoemd wordt? De boom is een bron van voedsel voor vele kleine zoogdieren en vormt een huis voor vierhonderd verschillende soorten insecten en vogels. Een prachtige boom die zijn groeischeut kent op een jonge leeftijd tussen 90 en 100 jaar.”

Het uitgebreide bos is voortaan ook via de Merelstraat bereikbaar. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio