© Bert De Deken

Straf met uitstel gevorderd voor belaging: “Hij riep dat hij haar tanden zou uitslaan”

Turnhout -

Het Openbaar Ministerie vraagt een celstraf met uitstel voor een man uit Turnhout die verschillende mensen zou belaagd hebben. Vooral zijn ex-vrouw kreeg het zwaar te verduren na een vechtscheiding.

Verschillende mensen zouden in 2019 het slachtoffer zijn geworden van H.M. De man had jaren een relatie met een vrouw met wie hij een dochter heeft, maar dat eindigde in een vechtscheiding. Zijn dochter mocht hij niet meer zien. “Daarop is hij de vrouw beginnen belagen. Hij heeft zeer veel dreigende berichten naar haar gestuurd, en aan de telefoon doodsbedreigingen geroepen. Hij zou haar tanden komen uitslaan, riep hij”, zei procureur Bo Piedfort. Ook de moeder van het slachtoffer kreeg dreigberichten.

Een andere vrouw, die de man toevallig online had leren kennen, werd ook slachtoffer. M. ontkent de feiten. “Volgens hem heeft zijn ex hem in de val gelokt, omdat hij een goede relatie met zijn dochter wil. Het psychiatrisch verslag is nochtans duidelijk: M. heeft een residentiële behandeling nodig.” Het parket vorderde een celstraf met uitstel. De man zelf bleef erbij dat hij geen geestesstoornis heeft, en vraagt de rechter om een tegenexpertise. Vonnis op 22 februari. (brip)

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio