© Bart Van den Langenbergh

Zoontje (9) belt politie na gewelddadig incident: “Papa heeft mama gestampt in de buik”

Ravels -

Een man van 54 uit Ravels moest zich in de rechtbank verantwoorden voor slagen en verwondingen aan zijn ex-vrouw. Hij zou haar keel hebben dichtgeknepen en hebben gestampt, in het bijzijn van hun kinderen. De vrouw is ook weg gevlucht met haar dochter. Het zoontje van 9 zou zelfs naar de politie hebben gebeld. “Er waren alleen discussies”, zegt de man zelf.

Britt Peeters

F.V.M. (54) uit Ravels en zijn vrouw hadden al zestien jaar een relatie, maar daar kwam na feiten in 2020 abrupt een einde aan. “Al was het huwelijk al langer een lijdensweg voor de vrouw. De laatste zes jaar leed ze heel erg onder zijn gedrag. Er was sprake van fysiek geweld enerzijds, maar ook psychologische terreur. De man heeft een alcoholprobleem en neemt medicatie, een explosieve cocktail”, zei de advocaat van de vrouw.

In april 2020 kwam het tot twee incidenten. “De politie werd opgeroepen omdat de man zijn vrouw zou hebben geslagen. Ze zei ook dat de man haar keel had dichtgeknepen”, vertelde procureur Bo Piedfort. “Ze was met haar dochter gevlucht en had zich onder een brug in Ravels verstopt”, zei ook de advocaat. Een dag later kreeg de politie opnieuw een oproep.

“Dit keer van het 9-jarig zoontje van het koppel. Hij zei dat zijn mama stampen in haar buik had gekregen van papa. Toen vluchtte ze met beide kinderen de tuin in. V.M. blijft er tijdens zijn verhoor bij dat er ruzie was, maar dat hij niet gewelddadig geweest is. “Ze loopt elke dag wel van huis weg”, zei hij. Nochtans komen de verklaringen van de vrouw en kinderen overeen met het medisch attest.”

Piedfort vorderde een celstraf van twaalf maanden onder probatievoorwaarden.

Niet vastgesteld

“Ik heb de dood in de ogen gekeken”, zei de vrouw aan de rechter. “Jarenlang heeft hij mij psychologisch mishandeld en pijn gedaan in bijzijn van mijn kinderen”, klonk het.

“Mijn cliënt mag zijn kinderen niet meer zien, dat heeft een grote impact op hem. Terwijl hij nooit een slechte vader geweest is”, zei de raadsman van F.V.M. “Hij heeft zijn ex nooit bij de keel gegrepen, dat is ook niet door een dokter vastgesteld. Ik geloof ook nooit dat een kind van 9 jaar naar de politie heeft gebeld. Wellicht was dat een instructie van de moeder.”

De verdediging ging voor vrijspraak. “Er is niets gebeurd, behalve discussies”, zei V.M. zelf. Vonnis op 22 februari.

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio