Deze week wordt er extra beplanting aangebracht op de hondenlosloopzone. 

Deze week wordt er extra beplanting aangebracht op de hondenlosloopzone. © Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Nieuwe beplanting zorgt voor extra schaduw op hondenlosloopzone aan Pasbrugbos

Sint-Katelijne-Waver -

Nog tot en met het einde van de week planten medewerkers van Regionaal Landschap Rivierenland bomen en struiken aan op de hondenlosloopzone van Pasbrug-Nieuwendijk in Sint-Katelijne-Waver. De beplanting zorgt voor extra schaduwplekken en komt er op vraag van de gebruikers.

De weide aan het Pasbrugbos is één van de vijf hondenlosloopzones in Sint-Katelijne-Waver. “Heel wat buurtbewoners laten hun hond er heerlijk vrij rennen in een natuurlijke omgeving”, zegt schepen van dierenwelzijn An Coen (N-VA). “Afgelopen zomer kregen we van enkele trouwe bezoekers de vraag of we voor extra schaduw konden zorgen. In de warme zomermaanden kan het op de open grasvlakte namelijk erg warm worden voor mens en hond.”

Streekeigen

In samenwerking met Regionaal Landschap Rivierenland, dat instond voor de aanleg van de losloopzone, wordt er daarom extra beplanting aangebracht. Dat moet voor meer schaduwplekken zorgen. “Wat extra beplanting was uiteraard geen enkel probleem. De hondenweide ligt vlak naast het Pasbrugbos, dus tekenden we een plan uit waarbij we streekeigen bomen en struiken kozen die mooi aansluiten bij het bos”, zegt Charlotte De Wit van het Regionaal Landschap.”

De werken zullen vermoedelijk tot eind deze week duren. Tijdens de werkzaamheden blijft de hondenlosloopzone gewoon open. Buurtbewoners en hun honden kunnen er dus steeds terecht. Naast de hondenlosloopzone zal de gemeente later dit jaar ook een bloemenweide inzaaien. (svds)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio