Dirk, Lieve, Gust en Debby vernieuwden zo goed als

Dirk, Lieve, Gust en Debby vernieuwden zo goed als© koen fasseur

Totaal vernieuwde Proxi Delhaize behoudt buurtwinkelgevoel

Hoevenen -

Lieve Janssens (53) en Gust Bardyn (64) baten al jarenlang Proxi Delhaize Hoevenen uit. Woensdagavond 26 januari heropenen ze hun vergrote zaak na een opvallende restyling. Het buurtwinkelgevoel blijft belangrijk.

Lieve Janssens en Gust Bardyn behouden gelukkig nog het overzicht. In de winkel is het bij momenten een bijna chaotische drukte. De twee zaakvoerders slagen er echter wel in om overzicht en structuur te bewaren en iedereen aan het werk te zetten. Dat is nodig, want woensdag 26 januari om 18u gaat de totaal vernieuwde zaak open.

Lieve Janssens en Gust Bardyn: “Mijn ouders, Marcel Janssens en Hilda Koch, hadden tot 35 jaar geleden een beenhouwerij aan de Antwerpsesteenweg in Hoevenen. Toen beslisten ze om het iets groter aan te pakken. In het centrum van Hoevenen openden ze Superette Prima, die meteen ook onderdak bood aan hun beenhouwerij. Wij stapten later mee in de zaak en 19 jaar geleden werd het uithangbord Prima vervangen door dat van Proxi Delhaize.”

Werken tegen de tijd.

Werken tegen de tijd. © koen fasseur

“Mijn broer Dirk (50) en zijn vrouw Debby Briels (49) zorgen in onze winkel in Hoevenen al jaren voor de vleesafdeling. Veel oudere klanten die vroeger bij ons in de beenhouwerij kwamen, gaan nog altijd niet winkelen in ‘den Delhaize’, maar gaan naar ‘de Janssens’. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de goede naam die mijn vader in de loop der jaren als slager opbouwde”, legt Lieve Janssens uit. Bijna vijf jaar geleden openden Lieve en Gust een tweede winkel in Zandvliet. Ook daar zijn het Dirk en Debby die het vers vlees en de charcuterie leveren.

Proxi Delhaize in Hoevenen en Zandvliet blijft een familiezaak, die ondertussen al bijna veertig mensen tewerkstelt. Dirk Janssens: “We vinden dat belangrijk. Het kleine buurtwinkeltje is geschiedenis. Maar met ons warenhuis willen we die rol van buurtwinkel overnemen. Mensen ontmoeten elkaar hier. Wanneer je ook komt winkelen, altijd kom je wel een bekend gezicht tegen en dat moet blijven”, benadrukt Gust Bardyn.

Alles anders

De plannen om de winkel te vergroten en opnieuw in te richten zijn niet nieuw. De concretisering begon op 13 januari. Toen gingen de deuren op slot en amper twee weken later heropenen ze. Lieve Janssens: “Alles is anders. De looprichting is veranderd, de rekken zijn iets hoger en staan helemaal anders opgesteld. De winkeloppervlakte groeide van 680 naar 860 m². Maar de grootste verandering is het grotere aanbod aan versproducten. Klanten die de winkel binnenkomen, staan meteen in de vernieuwde versafdeling”, klinkt het bij Lieve en Gust.

De traditionele receptie die meestal wordt gehouden bij het heropenen van een zaak kan niet omwille van de coronamaatregelen. In de plaats komt een koopavond op woensdag 26 januari van 18u tot 21u met respect voor de coronamaatregelen.

Erik Vandewalle

Dankzij inzet personeel moet het lukken.

Dankzij inzet personeel moet het lukken. © koen fasseur

Iedereen springt bij.

Iedereen springt bij. © koen fasseur

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio