© ATV

Ruim honderd banen bedreigd in Antwerpen en Sint-Niklaas bij modebedrijf Kontoor

Bij modebedrijf Kontoor Brands in Antwerpen en Sint-Niklaas dreigen ruim honderd banen op de schop te gaan. De directie wil de hoofdzetel voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) van het bedrijf achter de merken Lee en Wrangler verhuizen naar Zwitserland. Bovendien wil het een nieuw operationeel model invoeren, zo meldt Kontoor Brands dinsdag in een persbericht.

Bron: Belga

De directie kondigde beide intenties dinsdag aan op de ondernemingsraad. “De voorgestelde reorganisaties zouden kunnen leiden tot het ontslag van 113 werknemers die werkzaam zijn in onze kantoren te Antwerpen en Sint-Niklaas.” Waar mogelijk wil Kontoor “relocatiemogelijkheden” aanbieden aan de betrokken werknemers.

Indien de verhuizing naar Zwitserland zal plaatsvinden, zal het modebedrijf “trouw blijven aan haar Belgische roots en vanuit Antwerpen blijven opereren met verschillende ondersteunende diensten”. Daarbij is sprake van diensten als financiën, boekhouding, operations, supply chain of nog IT. Kontoor wil de verhuizing in de zomer laten plaatsvinden.

Kontoor is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf opgebouwd rond de jeansmerken Wrangler en Lee. Het ontstond in 2019 nadat het afgesplitst werd van VF Corporation, dat bekend is van merken als Eastpack, Timberland, Vans, Dickies, Jansport en The North Face. Kontoor is volgens de bedrijfswebsite goed voor 14.000 werknemers wereldwijd en 2,1 miljard dollar omzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER