Tony Hawk. 

Tony Hawk. © OLT

Skatelegende Tony Hawk komt naar OLT Rivierenhof

Deurne -

Het OLT RIvierenhof in het Deurne nodigt deze zomer Amerikaans skatelegende Tony Hawk uit. Hij geeft in Deurne zijn enige Benelux-show en vertelt over zijn leven als skater en ondernemer. Een ticket voor An evening with Tony Hawk kost wel 63 euro.

Rebecca Van Remoortere

Het OLT in Deurne pakt nu al uit met de waarschijnlijk strafste naam op het programma deze zomer. In samenwerking met Live Nation halen ze Tony Hawk binnen. Wie jong was in de jaren 90 kent Tony Hawk als grote skateheld en voorbeeld voor veel jonge skaters. Hij had ook zijn eigen razend populaire videogames over skaten.

Op zijn veertiende werd de Amerikaan al professioneel skateboarder en op zijn zestiende was hij de beste skateboarder ter wereld. Hij werd ook de eerste skater ooit die een zogenoemde ‘900’ voltooide. Het Hawk-imperium omvat vandaag Birdhouse Skateboards, Hawk Clothing en de Tony Hawk Signature Series-producten en hij heeft ook nog zijn eigen videoproductiebedrijf 900 Films en een eigen podcast Hawk vs. Wolf. Hawk is eveneens de oprichter van The Skatepark Project dat wereldwijd achtergestelde gemeenschappen veilige en inclusieve skateparken voor jongeren helpt te creëren.

Genoeg dus om over te praten. Hawk komt op 2 augustus in het Rivierenhof vertellen over zijn leven. “Of hij ook skatetricks zal laten zien, weten we zelf nog niet. Hij is wel skater in hart en nieren dus het zou me verbazen mocht hij geen board bijhebben. We hebben in ieder geval nog niets doorgekregen over een parcours dat we zouden moeten voorzien”, zegt Jasper Kuylen van het OLT.

Een skatelegende aan het werk horen heeft wel zijn prijs. Een gewoon ticket kost 63 euro. Maar er zijn nog opties. “We hebben ook nog een vipticket met betere plaatsen, vroegere toegang en een T-shirt. Een andere optie is de Meet & Greet met een meet & greet en foto-opportuniteit na de show en een goodiebag. Een vipticket kost 103 euro en een Meet & Greet kost 253 euro. Het is allemaal heel Amerikaans geregeld”, aldus Jasper.

De ticketverkoop start op vrijdag 28 januari om 10 uur. “Er worden langs alle kanten pronostieken gedaan over die ticketverkoop, we schatten het heel positief in. Tony Hawk is een held voor een heel groot deel van het doelpubliek van het OLT.”

Ondertussen bereidt het OLT een nieuwe zomer vol optredens voor. “Vorig jaar konden we eindigen op volle capaciteit, we hopen dit jaar zo te kunnen starten. Alles hangt nog af van de dan geldende regels uiteraard.”

© Jan Van der Perre

Meer info via: www.oltrivierenhof.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio