Dinsdag werd alles in gereedheid gebracht voor de opening van de nieuwe Lidl-winkel in Balen. 

Dinsdag werd alles in gereedheid gebracht voor de opening van de nieuwe Lidl-winkel in Balen. © Tommy Maes

Lidl opent nieuwe Balense supermarkt op locatie vroegere Arcade Center

Balen -

Supermarktketen Lidl opent woensdag een nieuwe vestiging in de Vaartstraat in Balen, op de plek waar vroeger Arcade Center was. De nieuwe winkel is een stuk groter en heeft ook een ruimer aanbod dan het oude Lidl-filiaal in Schoor.

Dinsdag werden nog de laatste werkzaamheden uitgevoerd voor de grote opening van de gloednieuwe Balense Lidl-supermarkt in de Vaartstraat. Het nieuwe filiaal heeft een totale winkeloppervlakte van 1.428 vierkante meter, waarmee het een stuk groter is dan de oude winkel in Schoor.

“Het assortiment in onze winkels wordt met de jaren verruimd en de oudere Balense vestiging had te weinig plaats om alle producten aan te bieden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een locatie om een grotere vestiging te bouwen”, vertelt Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl België. “In de nieuwe winkel in de Vaartstraat bieden we een ruim assortiment van een 1.800-tal producten. Daarvan bestaat 90% uit eigen merken. Naast het ruimere aanbod is de nieuwe bakkerij een nieuwigheid voor Lidl in Balen. Ook voor vertrouwde klanten van Lidl is de nieuwe Lidl een verandering. Zo start je meteen in de versafdeling met brood, groenten, fruit en vlees.”

Ook is er veel aandacht voor lokale producten. “De keuze voor Belgische producten wordt steeds meer gewaardeerd door onze klanten”, zegt Colbrandt. “We kopen onze groenten en fruit veelal rechtstreeks bij de telers, wat de versheid en kwaliteit ten goede komt. Meer dan 50% van onze groenten en fruit is Belgisch. Bij melk en vlees is dat aandeel nog groter, net als bij de meeste van onze kazen en andere zuivelproducten.”

Gratis boeket rozen

Het nieuwe Balense Lidl-filiaal telt 128 parkeerplaatsen. In de toekomst kunnen klanten ook gratis gebruikmaken van laadpalen om hun elektrische wagen of fiets op te laden tijdens het winkelen. De winkel open woensdag om 8.30u. Elke klant die woensdag komt winkelen bij Lidl in Balen, krijgt naar aanleiding van de opening een boeket Fairtrade-rozen.

Op de plek van de nieuwe Lidl-supermarkt stond vroeger sport- en ontspanningscentrum Arcade Center, dat in 2017 de deuren sloot. De nieuwe Lidl-vestiging stelt dertig mensen tewerk. Zo worden de zestien medewerkers van het oude filiaal vergezeld door veertien nieuwe collega’s. “De opening van de nieuwe winkel in Balen past in onze groeistrategie in België”, zegt Colbrandt. “We willen elk jaar een tiental nieuwe winkels openen en nog eens enkele tientallen vernieuwen. Daarom zijn we nog op zoek naar nieuwe medewerkers. Niet alleen om de teams in de winkels te versterken, maar ook bij onze IT-, HR- en andere ondersteunende diensten. Tegen eind 2022 werven we vijfhonderd nieuwe medewerkers aan. De vacatures zijn te vinden op www.werkenbijlidl.be.”

De nieuwe Lidl-winkel in Balen is elke werkdag open van 8.30u tot 20u, op zaterdag tot 19u. Op zondag is de winkel gesloten. Het adres is Vaartstraat 162, 2490 Balen. (mto)

MEER OVER Regio in nieuwsbrief gva

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio