De apotheek in de Boomstraat kreeg dinsdagochtend ongewenst bezoek over de vloer. 

De apotheek in de Boomstraat kreeg dinsdagochtend ongewenst bezoek over de vloer. © Joris Herregods

Alweer inbraak in apotheek: daders gebruiken opnieuw riooldeksel om deur open te breken

Bornem -

Voor de tweede keer in enkele dagen werd ingebroken in een apotheek in Klein-Brabant. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag was de apotheek in de Boomstraat in Bornem het doelwit. Net zoals bij een inbraak in Puurs-Sint-Amands vorige week werd ook dit keer een glazen deur ingegooid met een riooldeksel. De buit bleef beperkt.

Stijn Van de Sande

De inbraak gebeurde iets na 2u dinsdagochtend. “Toen ik onze baby rond 3u eten wilde geven, zag ik op mijn gsm dat het alarm in de zaak was afgegaan”, zegt Kevin Bulkmans, apotheker van Bornem Pharma in de Boomstraat in Bornem. “Mijn gsm stond op stil. Daardoor had ik het niet eerder gemerkt. Ik ben zo snel mogelijk ter plaatse gekomen en belde de politie. Toen ik aankwam, zag ik dat de glazen deur was ingegooid met een zwaar voorwerp.”

LEES OOK: Man pleegt ramkraak op apotheek in hartje Puurs

Dat voorwerp was een riool- of putdeksel, net zoals bij een andere inbraak vorige week vrijdag in Puurs-Sint-Amands. “Ik denk dat de inbrekers maar heel even binnen zijn geweest”, zegt Bulkmans. “Want de buit is beperkt. Ze gingen ervandoor met het wisselgeld uit de kassa. In medicatie waren ze niet geïnteresseerd. Het is vooral vervelend dat de deur volledig kapot is. Dat brengt heel wat kosten en praktische problemen met zich mee.”

De klanten ondervinden weinig hinder van de inbraak. “Gelukkig kon ik dinsdagochtend gewoon openen”, klinkt het bij de apotheker. “En ’s avonds kan ik de beschadigde deur ook weer afsluiten, maar in de loop van de dag moet ik ze laten openstaan. Het is dus wel wat frisjes. Ik baat de apotheek nu bijna 2,5 jaar uit en het is de eerste inbraak die ik meemaak. Hopelijk is het ook de laatste, want fijn is het zeker niet.”

Zelfde werkwijze

De inbraak toont opvallende gelijkenissen met de inbraak op een apotheek in Puurs-Sint-Amands. Ook toen gebruikten de daders een putdeksel om de toegangsdeur te beschadigen en gingen ze er alleen vandoor met wat wisselgeld. “Ze gebruikten dezelfde werkwijze, maar het is nog te vroeg om met zekerheid te kunnen zeggen dat het om dezelfde dader of daders ging”, zegt Elke Wauters, woordvoerster van de politiezone Klein-Brabant. “Het kan ook om copycatgedrag gaan. Dat zoeken we nu uit.”

De daders van de vorige inbraak werden alleszins nog niet gevat en ook nu is het nog niet duidelijk om wie het gaat. De politie deed vorige week al een oproep naar getuigen en omwonenden met camerabewaking. Mogelijk is op de bewakingsbeelden iets te zien. Aan mensen die tips hebben over de inbraak in Bornem of die in Puurs-Sint-Amands, wordt gevraagd om contact op te nemen met politiezone Klein-Brabant.

Lokale politie Klein-Brabant: 03/293.22.22 of pz.kleinbrabant@police.belgium.eu.

MEER OVER Regio in nieuwsbrief gva

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio