Enkele bewoners van de Rozenlaan in Gierle zijn aan de slag in hun voortuintje. 

Enkele bewoners van de Rozenlaan in Gierle zijn aan de slag in hun voortuintje. © RR

Opknapbeurt Rozenlaan gaan van start en duren tot zomervakantie

Gierle

De werkzaamheden voor de opwaardering van de wijk aan de Rozenlaan in Gierle (Lille) gaan op maandag 31 januari van start en duren tot aan de zomervakantie.

Het lokaal bestuur van Lille, woonmaatschappij De Ark en Fluvius slaan hiervoor de handen in mekaar. Van 2014 tot 2019 renoveerde De Ark al 64 woningen in de Rozenlaan. In 2019 ging de installatie van negen nieuwbouwwoningen voor ouderen van start. In de zomer van 2021 namen de bewoners hun intrek in die nieuwe huizen. De omgeving zelf krijgt nu ook een opknapbeurt met nieuwe voetpaden, groene zones en een gescheiden riolering.

“Er komen verschillende pleintjes waar jongeren en ouderen kunnen samenkomen. Zo krijgt de Rozenlaan een petanquebaan, een speelzone voor kinderen en een rustzone met zitbanken”, zegt Luc De Backer (Groen), schepen van Mobiliteit in Lille. “Daarnaast werken we ook aan de verkeersveiligheid van de straat. In het midden van de Rozenlaan leggen we een verhoogd verkeersplateau aan met een veilige oversteekplaats, in combinatie met een wegversmalling. Het kruispunt met de Doolstraat wordt verhoogd aangelegd en ingesnoerd om het sluipverkeer tussen de Vennestraat en de Kloosterstraat in te dijken.”

Netbeheerder Fluvius vernieuwt de verouderde riolering en legt een gescheiden stelsel aan, zodat regen- en afvalwater apart afgevoerd kan worden. (bvdl)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio