Luc Vermeersch die dagelijks enkele uren zwerfvuil ruimt. 

Luc Vermeersch die dagelijks enkele uren zwerfvuil ruimt. © Jan Brys

Word zwerfvuilruimer en steun een goed doel

Brasschaat -

De gemeente Brasschaat is op zoek naar vrijwilligers die zwerfvuil willen ruimen. De ruimers krijgen een financiële ondersteuning van de gemeente en kunnen daarmee een goed doel helpen.

In 2020 en 2021 waren er in de parkgemeente 77 vrijwilligers aan de slag. Zo verzamelden zij in het jaar 2021 niet minder dan 1661 euro voor het goede doel. Wie zich registreert, beslist zelf wanneer, hoe vaak en hoe lang hij of zij werkt. Het is de bedoeling dat je blikjes, papiertjes en ander zwerfvuil opraapt. De gemeente zorgt voor het nodige materiaal zoals een afvalgrijper, handschoenen, een fluohesje en zwerfvuilzakken. Vanaf ingezamelde zakken krijgt de zwerfvuilruimer een toelage te schenken aan een goed doel. Voor particulieren is dat 1 euro per zak en voor verenigingen 3 euro per zak. Als particulier ben je ook verzekerd.

Wie mee aan de slag wil, kan zich registreren via brasschaat.be. Bedoeling is om met veel vrijwilligers de gemeente mee proper te houden. De vrijwilligers kunnen ook sluikstort aan de gemeente melden.

Het was Brasschatenaar Luc Vermeersch die meer dan vijf jaar geleden op eigen houtje begon met het opruimen van zwerfvuil. Intussen volgden al vele inwoners zijn voorbeeld. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio