Campus Sint-Jan Berchmans in Mol. 

Campus Sint-Jan Berchmans in Mol. © Tommy Maes

Campus Sint-Jan Berchmans schakelt week over naar afstandsonderwijs

Mol -

KSOM Campus Sint-Jan Berchmans in Mol schakelt vanaf woensdag tot en met volgende week dinsdag volledig over naar afstandsonderwijs. De schooldirectie neemt deze beslissing omdat meer dan de helft van de leerlingen al afstandsonderwijs moet volgen wegens quarantaine.

Van woensdag 26 januari tot en met dinsdag 1 februari volgen alle leerlingen van KSOM Campus Sint-Jan Berchmans afstandsonderwijs. De reden is het hoog aantal leerlingen dat momenteel al in isolatie of quarantaine moet wegens een coronabesmetting of een hoogrisicocontact.

“Woensdag zijn er al 27 klassen die wegens quarantaine afstandsonderwijs krijgen. Het gaat om 593 van de 1.100 leerlingen op onze school”, zegt campusdirecteur Guy Delespaul. “Daarnaast zijn er 31 leerkrachten om die reden afwezig, waardoor het vrijwel onmogelijk is om kwaliteitsvol fysiek onderwijs te organiseren voor de overige leerlingen. Daarom schakelen we vanaf woensdag een week volledig over op afstandsonderwijs.”

Nieuwe richtlijnen

De schooldirectie stuurde via smartschool een e-mail om ouders en leerlingen op de hoogte te brengen. Daarnaast werden de aanwezige leerlingen dinsdag in de klas ingelicht. “We hopen uiteraard volgende week woensdag opnieuw fysiek lessen te organiseren op school. Daarnaast volgen we de situatie verder op. Zo verwachten we de komende dagen nieuwe quarantainerichtlijnen voor het secundair onderwijs. Op basis daarvan weten we wellicht maandag hoe we volgende week kunnen heropstarten.”

Inhaalproefwerken die woensdag zijn gepland, kunnen nog wel fysiek plaatsvinden op school. Stages blijven eveneens mogelijk volgens de richtlijnen van de sector. (mto)

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio